Rotyogtak az üstök

2018.12.24. 12:00

Mindenkinek jutott a halászléből Sandon

A dél-zalai faluban idén is minden helyi lakóra gondoltak karácsony alkalmából. Több száz embert vendégeltek meg ízletes, tiszai módra készített sandi halászlével Szenteste napján.

Szabó Zsófia

Szakmeiszter János, (balról), Farkasné Zakócs Amália, Hábli Nándor adagolja a halászlét az éthordókba. A háromfős csapat munkáját dicséri, hogy minden sandi asztalra jutott a levesből

Fotó: Gergely Szilárd

Harmadjára rotyogtak az üstök karácsony előestéjének reggelén a falu központjában. A korábbi évekhez képest majdnem kétszer annyi sandi jelezte előzetesen igényét az ingyenes halászlére, mint korábban.

Hábli Nándor polgármester, az egyik séf elárulta: maguk sem gondolták volna korábban, hogy ennyire népszerű lesz a falusiak körében az ajándék-halászlé.

-Idén 250 adagot főztünk. Mindenki annyit vihetett belőle, amennyit csak akart – így a község vezetője.

A levesfőzés-, osztás ötlete Szakmeiszter János önkormányzati képviselőt dicséri.

Szakmeiszter János, (balról), Farkasné Zakócs Amália, Hábli Nándor adagolja a halászlét az éthordókba. A háromfős csapat munkáját dicséri, hogy minden sandi asztalra jutott a levesből
Fotó: Gergely Szilárd

 

-Szerettük volna, annak idején is, hogy mindenki asztalára jusson halászlé. Az idősek külön örülnek neki, hiszen nem mindegyikük tudná elkészíteni. S, hogy mi a jó sandi halászlé titka? – kérdezett vissza a képviselő. – Az őrölt paprika, a sok hagyma, és az a 90 kilogramm ponty, keszeg, kárász és a lelkesedésünk, a szeretetünk amit belefőztünk – tette hozzá, a szakács csapat egyedüli hölgytagjával, Farkasné Zakócs Amália hivatali ügyintézővel egyetértésben.

A faluban nagy sikert aratott idén is a halászlé. Boncz István, az egyik helyi lakos, több éthordóval érkezett. Nem csak saját családjának, idős szomszédainak is vitt a levesből.

-Sok terhet levesz a hátunkról, hogy nem nekünk kell megfőzni otthon. Ezért is adtunk korábban egy szerény díjat, mi, helyiek, a szakácsoknak. Megérdemlik a fáradozásukért – jegyezte meg a férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában