Idén 126 rászoruló kapott 30-30 ezer forintot

2018.12.10. 10:00

Gelse idős lakóit köszöntötték

Az önkormányzat szombaton az általános iskola aulájában bensőséges ünnepségen köszöntötte a nyugdíjaskorú lakókat.

Benedek Bálint

Az idősek napján az 1938-ban született Kantó Lajost is megajándékozta Szegedi Ferenc polgármester Fotó: Gergely Szilárd

Gelsén mindig az adventi időszakban köszöntik az időseket, és ajándékokat adnak át. Az ünnepségen elhangzott: a közel 1100 fős faluban 300 idős ember él, sokan azonban nem tudnak kimozdulni otthonról, a legidősebb, 98 éves Pölöskei Istvánné sem.

Szegedi Ferenc polgármester köszöntőbeszédében nemcsak a megjelent 120 nyugdíjashoz, hanem mindenkihez szólt. Elmondta: – Az advent időszakában megpróbálunk kicsit több figyelmet, szeretet adni egymásnak.

Az idősek napján az 1938-ban született Kantó Lajost is megajándékozta Szegedi Ferenc polgármester Fotó: Gergely Szilárd

A polgármester az ünnepségen elárulta, hogy települési támogatás keretében ebben az évben 126 rászorulónak biztosítottak a korát és az egészségi állapotát figyelembe véve 30-30 ezer forintot.

– Tudjuk, hogy a betegségek kezelése a családban nagy anyagi teherrel jár, s azzal is tisztában vagyunk, hogy a legidősebb korosztály nyugdíja a legalacsonyabb – indokolta a támogatást.

Tavaly óta egy-egy korosztály képviselőit megajándékozza az önkormányzat, ezúttal az 1937–38-ban születettek vehették át a csomagokat.

Az ünnepség résztvevőit a helyi óvodások szórakoztatták, Bokor János pedig magyar nótákat énekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában