Távolról is jól látható

2018.12.20. 07:00

Fénykeresztet állítottak Egeraracsán

A falu lakói közül sokan részt vettek a Szent Orbán fénykereszt avatóján – közülük Árva Viktória tudósította lapunkat a történtekről.

ZH

Az összejövetelen elhangzott: ennek a keresztnek az elődjét az első és a második világháború között állították fel a településen, nevét pedig már annak idején is Szent Orbánról, a hegyek védőszentjéről kapta. Ennek a régi keresztnek a helyére került fénykeresztet Dancs László, Egeraracsa polgármestere tervezte, kivitelezte, és a közben felmerülő költségeket is ő fedezte.

Az avató ünnepségen Farkas László plébános szentelte fel a keresztet Fotó: Árva Viktória

A kereszt létrejöttét támogatta Hézingerné Csécs Barbara hévízi lakos is, aki a kereszthez szükséges vasanyag beszerzésével segítette a munkálatokat. Az avató ünnepségen megemlékeztek Szentes Szabolcs szentpéterúri lakos hozzájárulásáról is, aki a villanyszerelési munkák elvégzésével, illetve az ehhez szükséges anyagok beszerzésével segítette a munkafolyamatot. És ugyancsak elhangzott: nem utolsósorban fontos segítője volt a kereszt létrejöttének Plótár László zalavári lakos is, akinek területén található a csodaszép fénykereszt.

Sötétedés után kiderült: az egyedi tervezésű fénykereszt kellemes hangulatot idéz elő e kicsiny településen, és bár a falutól messzebb, szőlőhegyi környezetben található, fénye még távolról is jól látható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában