Kritizálták a közvilágítást

2018.12.11. 11:00

Fejlesztések, programok és panaszok is terítékre kerültek a külsősárdi közmeghallgatáson

Élénk érdeklődés mellett tartotta meg éves közmeghallgatását a falu önkormányzata. Gasparics Győző polgármester beszámolójával kapcsolatban nem, de egyéb ügyek miatt érkeztek lakossági észrevételek, felvetések, javaslatok.

Gyuricza Ferenc

A polgármester szerint eredményes évet zárnak, hiszen nemcsak a fejlesztési terveiket sikerült megvalósítaniuk, de jelentős programokat is megvalósítottak a településen. A legnagyobb figyelmet és anyagi ráfordítást igénylő beruházásként elkészült a falugondnoki autó garázsa – ennek használatbavételi eljárása folyamatban van –, pályázati támogatással felújították az I. világháborús emlékművet, részlegesen elvégezték a csapadékvíz-elvezető árkok tisztítását, s befejezték a falusi gazdaságnak emléket állító kukoricagóré kialakítását. A közösségi programok közül a Határtalan fesztivál elnevezésű nyári falunap a legjelentősebb, emellett a Bethlen Gábor Alap támogatásával több közös rendezvényt is szerveztek a muravidéki testvértelepüléssel, Kóttal – idehaza, illetve a szomszédos országban is.

– A jövő esztendőben szeretnénk a temetőhöz vezető utat leaszfaltozni és a parkoló bejáratát kiszélesíteni, erre pályázati lehetőséget keresünk, mert önerőből nem tudjuk megvalósítani – ismertette a 2019-re vonatkozó főbb terveket Gasparics Győző. – A kormány a közelmúltban meghirdette a Modern falvak programot, ebben szerepeltetjük a temető és külterületi út felújítását.

A jelenlévők a közvilágítást kritizálták, mondván: meghibásodás esetén a szolgáltató csak többnapos csúszással orvosolja a problémát, s ez balesetveszélyes helyzeteket teremt, amit elsősorban az idős­korúak, valamint a korán reggel munkába járók vagy onnan késő este hazatérő lakosok miatt kellene nagyobb odafigyeléssel kezelni. Észrevétel hangzott el a nem megfelelő fűtőanyagok használata miatt is, kellemetlen szagú, erős füst terjeng a faluban, szennyezi a levegőt, míg a külterületi utakat a nagyobb mezőgazdasági gépektől félti egy hozzászóló. Ha azok tönkreteszik, úgy a kisebb járművekkel közlekedő falubeliek számára használhatatlanokká válnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában