Fényárban futottak

2018.12.29. 07:00

Bővült a Light Run résztvevőinek tábora

Több mint 120 futó és szépszámú gyalogló, kerékpáros, rolleres vett részt az Iszkiri Futóklub által szervezett „fényfutáson” csütörtökön este.

Korosa Titanilla

Tűzijáték világította meg az utat a futók előtt a rajtnál Fotó: Korosa Titanilla

A futni vágyókat és a karácsonyi bejgli ledolgozását időben elkezdőket is várták a második alkalommal megszervezett Light Run elnevezésű sportprogramra az Iszkiri Futóklub Egyesület tagjai. A tavaly életre hívott program résztvevői­nek bővült a tábora, Zalaegerszegről is érkeztek futók az esti eseményre.

Tűzijáték világította meg az utat a futók előtt a rajtnál Fotó: Korosa Titanilla

A fényfutáson a gyerekek 400 és 800 méteren mérethették meg magukat. Többen a szüleikkel együtt vágtak neki a futamnak. A felnőttek pedig 5 vagy 10 kilométert futhattak. Az útvonal a városon át haladt, a futók felszerelkeztek a szervezők által biztosított világító karkötőkkel, s többen UV-aktív festékkel igyekeztek magukat még láthatóbbá tenni. A Light Run különlegessége, hogy a futóklubosok az útvonalat a városban található látványos fénydekorációk köré jelölték ki.

A verseny rajtja és a befutó is fényárban úszott, egy helyi vállalkozó közreműködésével kisebb tűzijáték színesítette, fényesítette a rendezvényt. Végül forralt bor és tea várta a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában