Együttműködés

2018.12.06. 07:00

A Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye lett a Bolyai János Általános Iskola

Tulman Géza, az alapfokú oktatási intézmény vezetője elmondta: az együttműködésből mindkét fél profitálhat.

Horváth-Balogh Attila

Tulman Géza: kölcsönösen előnyös Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– A Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja írt ki pályázatot a partnerintézménnyé válással kapcsolatban – bocsátotta előre Tulman Géza. – Sikeresen pályáztunk és a továbbiakban az a feladatunk, hogy a tanév 2. felétől Pécsről, az egyetemről gyakorlatra hozzánk érkező pedagógushallgatók szakmai fejlődését segítsük és támogassuk. Remélem, hogy az együttműködés – melyet a Nagykanizsai Tankerületi Központot is bevonva nemsokára egy háromoldalú megállapodás aláírásával öntünk formába – mindenki számára kölcsönösen gyümölcsöző lesz. Mi, az iskola pedagógusai megosztjuk gyakorlati tapasztalatainkat az előbb fél, az új tanévtől pedig teljes évet nálunk eltöltő pedagógusnövendékekkel, az egyetem részéről pedig szakmai-módszertani segítséget kaphatnak a kollégák.

Tulman Géza: kölcsönösen előnyös Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Tulman Géza hozzátette: hosszabb távon a város valamennyi iskolája számára lehet pozitív hozadéka a kapcsolatnak – mégpedig az, hogy a gyakorlatukat Nagykanizsán töltő leendő pedagógusok tanulmányaik végeztével talán a városban maradnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában