Otthont és segítséget adnak a gyermeknek

2018.12.11. 18:38

A nevelőszülők munkáját mutatták be Zalaszentlászlón

Lehetetlen nincs! – ez a mottója annak az országjáró eseménysorozatnak, melyben a nevelőszülőségre irányítják a figyelmet. A zalai eseményen elhangzott: akik ezt a hivatást választják, saját otthonukba, családjukba fogadják a gyerekeket, s akkor segítenek, amikor a legnagyobb szükség van rá.

Keszey Ágnes

Fülöp Attila és Györe Edina adta át a rajzpályázat díjait

Megyénkben kedden, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltség zalaszentlászlói oktatási és közösségi központjában rendezték meg az Egy nap a nevelőszülőségről című programot. Az esemény célja, hogy minél több család vállalja a nevelőszülőséget és minél több gyermek nőhessen fel szerető családban. Erről Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltség igazgatója beszélt köszöntőjében. Erről szólt Fülöp Attila, szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár is, aki beszédében azt is kiemelte, hogy azok, akik erre áldozzák az életüket, segítenek akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá.

Énekes műsorral léptek fel a gyerekek
Fülöp Attila államtitkár mondott beszédet
Fülöp Attila és Györe Edina adta át a rajzpályázat díjait

-A nevelőszülőség a szociális, gyermekvédelmi felzárkóztatási területen egy olyan hivatás, amelyben szimbolikusan is be lehet mutatni azt, hogy aki ezzel a területtel foglalkozik, az a problémát olyan közelről próbálja megoldani, hogy a saját otthonába, családjába viszi be. Befogadja a gyermeket és próbálja az életét kicsit jobbá, szebbé tenni és elindítani egy olyan úton, amit esetleg a saját vér szerinti családjában nem sikerült megtenni. Ők mindig ott vannak és akkor vannak ott, amikor kezet kell nyújtani egy gyermekhez és a gyermek felneveléséhez- szólt a hivatásról Fülöp Attila államtitkár. Kiemelte azt is, hogy mindezek bemutatása mellett két másik célja is van az országjáró eseménysorozatnak. Egyrészt hogy a társadalom megismerje és a lássa a nevelőszülők elhivatottságát és munkáját, s e hivatás megkapja a megbecsültséget. Másrészt az is fontos célkitűzés minden helyszínen – így Zala megyében is – hogy aki elhivatottságot érez minderre, jelentkezzen nevelőszülőnek. A köszöntőbeszédek után adták át az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közös szervezésében meghirdetett „Lehetetlen nincs” című országos rajz-és kisfilm pályázat Zala megyei díjait: több korcsoportban hirdettek eredményt. A délutáni eseményen gyerekek adtak műsort, filmen, valamint személyes vallomáson keresztül is megismerhették a jelenlevők a nevelőszülőség mibenlétét, e hivatás mindennapjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában