Hallgatók adtak elő

2018.11.21. 17:30

Tudományos konferenciát tartottak a Pannon Egyetem Georgikon Karán

Három tagozatban közel húsz hallgató tartott előadást saját maga által választott kutatási témájáról és annak eredményeiről a Pannon Egyetem Georgikon Kar Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciáján.

Keszey Ágnes

dr. Polgár J. Péter és dr. Takács András Péter a tudományos konferencia megnyitója előtt

Az agrártudományi szekció területeit ölelték fel az előadások, három tagozatban.

- Az agrártudományok valamennyi területét felöleli ez a konferencia: a közgazdaságtudománytól kezdve a növényvédelmen, növénytudományokon keresztül az állattudományokig, sőt a környezetvédelem, környezettudományok, természetvédelem minden területe is megjelenik – összegezte dr. Takács András Péter egyetemi docens, a konferencia elnöke.

dr. Polgár J. Péter és dr. Takács András Péter a tudományos konferencia megnyitója előtt

Az ITDK-ra való bejutás feltétele egy egy harminc oldalas tudományos dolgozat elkészítése volt, melyben a hallgatók több hónapos, esetenként éves kutatásaik, vizsgálataik, kísérleteik eredményeit mutatták be, összevetve nemzetközi kutatásokkal, szerdán erről tartottak előadást.

- Van egy nagyon érdekes toxikológiai téma, ami olyan tesztelési eljárásokat mutat be, amelyekkel kiválthatjuk az állatkísérleteket. A növénytudományi területről megemlíteném speciális növénytáplálási módszerek alkalmazását a szőlő esetében. A gazdálkodástudomány szekcióban pedig egy családi vállalkozás keretében létrehozott vadászati cégről és komplex gazdasági működtetéséről beszél egy hallgatónk, aki aktív közreműködő a vállalkozásban – emelt ki néhány témát érdeklődésünkre dr. Polgár J. Péter, a Georgikon Kar dékánja.

Az előzetes bírálói vélemények mellett a témák aktualitását, tartalmát, kidolgozottságát is figyelembe vették az értékelésnél, melyben az eredmények védhetősége és a következtetések megalapozottsága is fontos szempont volt, csakúgy, mint az előadási mód. A legjobbak a jövő áprilisi, Debrecenben megrendezendő Országos Tudományos Diákköri Konferenciára jutottak tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában