Agrovirtus zalai sikerrel

2018.11.28. 09:00

Szakmai virtuskodás és keszthelyi győzelem

Sikeresen szerepeltek a Pannon Egyetem Georgikon Kar hallgatói az Agrovirtus elnevezésű, többfordulós szakmai versenyen. Az egyik csapat elsőként, a másik különdíjasként végzett.

Keszey Ágnes

A fődíjas és a különdíjas csapat Fotó: a szerző

Fotó: Keszey Ágnes

Gödöllőn rendezték meg az országos egyetemi agrárversenyt, az Agrovirtust, azzal a céllal, hogy a hallgatók gyakorlatorientáltan, valós problémákat szimulálva ismerjék meg az agrárvállalatok világát. A döntőt egy hónapos, online selejtezősorozat előzte meg. Ez idő alatt a hallgatók négy-öt naponta kaptak feladatokat egy ötszáz hektáros, virtuális gazdaság termeléstechnológiájával kapcsolatosan.

A fődíjas és a különdíjas csapat Fotó: a szerző

A döntőbe jutott nyolc csapat komplex vállalatirányítási feladatokat oldott meg, és neves zsűri értékelte a munkájukat. A Pannon Egyetem Georgikon Kar Agro-Masz AT csapata (Szász Dóra Villő, Czibere Tamás, Kutas Bende­gúz, Váradi Bálint) győzedelmeskedett, Made in Keszthely csapata (Faragó Nikolett, Hernádi Bence, Horváth Gergely, Szalai Dániel) pedig egy mezőgazdasági cég különdíját kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában