Gólyaavató

2018.11.27. 08:00

Rabruhában és diszkós szettben a lenti diákok

Mint sok más iskolában, a miénkben is hagyomány a gólyaavató, amely során az elsősök teljes jogú gönczis diákká válnak. Különböző humoros feladatokat kell teljesíteniük, melyek kis ügyességet vagy bátorságot is igényelnek.

Gönczi Boglárka

Személyre szabott feladatok vártak a gólyákra Fotó: ZH Archívum

Fotó: ZH archívum

Ezek kitalálása mindig a végzős osztályok feladata. Idén a miénk volt. Mivel elég sok a kilencedikes, néhányat pár nappal előbb avattunk. Ők a városban kaptak feladatot, amit videóra vettünk, és az avatón lejátszottunk. A kisfilmek sikert arattak. A feladatok között szerepelt például, hogy néhányuknak táncolnia kellett a város különböző helyszínein. Izgalommal vártuk a gólyanapot.

Személyre szabott feladatok vártak a gólyákra Fotó: ZH Archívum

Október 25-én kérésünkre a 9.a osztály rabruhában, a 9.b pedig nyolcvanas évekbeli diszkótáncos ruhában jelent meg. Tanszereiket bőröndben, illetve vödörben hozták. Tanáraink és az iskola többi osztálya kíváncsian gyűlt össze a tornateremben. A kisfilmek vetítése után sorra szólítottuk ki az elsősöket, hogy teljesítsék feladatukat. Mindenkinek próbáltunk személyre szabott játékot kitalálni, előtte rövid önéletrajzot is kértünk tőlük, hogy jobban megismerjük őket.

A feladatok között szerepelt például betűtésztából névsor kirakása, tánc, versírás megadott szavakkal, tárgyfelismerés bekötött szemmel, tojásfelverés. Az elsősök ügyesen teljesítették a feladataikat, és jókat nevettek közben. Végül az eskü elmondása után mindenki kapott egy saját füllenyomatával ellátott oklevelet, ami igazolja, hogy teljes jogú gimnazistává vált.

Gönczi Boglárka

Pahocsa Stella Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium, Lenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában