Eddig bitumenes volt

2018.11.20. 07:00

Műanyag borítást kapott a kézipálya Zalaegerszegen

Hétfőn avatták fel a kertvárosi Apáczai Művelődési Központ mellett található kültéri kézilabdapályát, ami a Magyar Kézilabda-szövetség 30 millió forintos támogatásából újulhatott meg.

Magyar Hajnalka

Az avatás résztvevői megtekintik a pályát Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az eredetileg bitumen borítású pálya még a 80-as évek második felében épült, s ma már nem felelt meg az egészséges, balesetmentes sportolás feltételeinek. A pályát azonban sok kertvárosi gyerek és felnőtt használta, így szerencsésen találkozott az igény és a lehetőség.

Az avatáson Balaicz Zoltán polgármester szólt a megyeszékhely sorban megújuló sportlétesítményeiről, s a tervekről, amelyek közt talán az Ostoros Károly munkacsarnok felújítása a leginkább várt fejlesztés. Örömének adott hangot, hogy a beruházások zöme a szakági szövetségek ráfordításából és tao felajánlásokból valósulhat meg. Így van ez az avatott pálya esetében is, amiért hálás az országos és a megyei kézilabda-szövetségnek egyaránt.

Az avatás résztvevői megtekintik a pályát Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Orosz Ferencné, a térség önkormányzati képviselője ugyancsak köszönetet mondott a sportkedvelő kertvárosiak által is örömmel üdvözölt fejlesztésért.

Varga Sándor, a Zala Megyei Kézilabda-szövetség elnöke elmondta, hogy anyaszervezetük országos akciója jóvoltából eddig összesen 80 pálya újult meg, s még ugyanennyit terveznek korszerűsíteni a második lépcsőben. A kertvárosi pályára mintegy 30 milliót fordítottak, ebből műanyag burkolat került a játéktérre, palánkokkal kerítették a pályát, s labdafogó hálót is felszereltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában