horogra akadva

2018.11.09. 07:00

Lezajlott az utolsó haltelepítés a sárdi és a lendvadedesi tavakon

Az év utolsó haltelepítése zajlott le a hét közepén a Tenke-völgye Természetvédő és Sporthorgász Egyesület kezelésében lévő sárdi és lendvadedesi horgásztavaknál.

Korosa Titanilla

A héten 5 mázsa hal került a lendvadedesi tóba Fotó: Korosa Titanilla

Szerdán 5-5 mázsa, 3 kilogramm átlagsúlyú hal került a tavakba. A telepítés miatt november 13-án 24 óráig általános horgászati tilalom van érvényben a tavakon. A következő telepítést jövő tavaszra tervezi a Tenke-völgye Sporthorgász Egyesület vezetősége.

A telepítéskor azt is megtudtuk: idén háromszor kerültek halak az egyesület kezelésében lévő tavakba, összesen 33 mázsa, így van mit kifogniuk az ott szerencsét próbáló horgászoknak. Emellett év közben az egyesület több versenyt szervezett, szinte minden alkalommal szépen fogtak a horgászok, jó eredmények születtek.

A héten 5 mázsa hal került a lendvadedesi tóba Fotó: Korosa Titanilla

Legutóbb a lendvadedesi falunap alkalmával szerveztek viadalt, ahol 16 horgász közel egy mázsa halat fogott, ami 6 kilo­gramm fölötti átlagot jelentett. A horgásztóban a telepítéseknek köszönhetően elszaporodott pontyok közül több mint húsz akadt horogra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában