A polgármester türelmet, összefogást kért a lakosságtól

2018.11.17. 11:30

Felkészültek a havazásra Nagykanizsán

A téli időszakban a Netta-Pannonia Kft. egyik kiemelt feladatának tekinti a város úthálózatának síkosságmentesítését és a hó eltakarítását.

Benedek Bálint

Dénes Sándor (balról a második) a kft. szakembereivel megnézte a gépparkot Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A munkákról és a géppark állapotáról pénteken a szolgáltató szakemberei, valamint Dénes Sándor polgármester a cég Vár utcai telephelyén tartott sajtótájékoztatót.

– A tél közeledtét már a bőrünkön érezhetjük, hiszen reggelente egyre többször vannak mínuszok – mondta Dénes Sándor. – A Netta munkatársai és gépei már évek óta 250 kilométernyi bel- és külterületi úton, kerékpárúton és járdán végeznek hó és síkosság elleni védekezést magas minőségben. Ezenkívül közterületi lépcsőket, buszmegállókat és gyalogátkelőket tisztítanak meg.

Dénes Sándor (balról a második) a kft. szakembereivel megnézte a gépparkot Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A városvezető hozzátette: szeretné, ha a téli időszakban a város közössége együttműködő és megértő lenne, hiszen a szakemberek pontosan tudják, milyen sorrend szerint kell haladni a hóeltakarítással. Felhívta a figyelmet arra, hogy a családi házas övezetekben a járdák takarítását az adott ingatlan tulajdonosának kell elvégeznie. A polgármester kérte, a szomszédok segítsenek ebben azoknak az időseknek, akik nem tudják megoldani.

Csendes Tamás, a szolgáltató közterület-gondozási vezetője elmondta: a téli síkosságmentesítés és a hóeltakarítás megfelelő ellátásához korszerű, 12 darabos gépparkkal és képzett sofőrökkel rendelkeznek. A gépek mindegyike sószóró adapterekkel felszerelt. Szélsőséges időjárás esetén szerződött alvállalkozókat vonnak be a munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában