támogatás

2018.10.22. 07:00

Új garázst kapott a falugondnoki autó Külsősáron

Részben állami támogatásból, részben a helyiek összefogásával épült meg a falugondnoki autó garázsa a zalai községben. A 41 négyzetméter alapterületű épület avatóját szombaton tartották.

Gyuricza Ferenc

A garázsavatón Külsősárd testvértelepülése, Kót citeraegyüttese adott műsort. Balról Vigh László országgyűlési képviselő, Balláné Kulcsár Mária jegyző és Gasparics Győző polgármester Fotó: GYF

Gasparics Győző polgármester elmondta: négy éve indult náluk az önálló falugondnoki szolgálat, ám az ahhoz tartozó járművet megfelelő helyi garázs hiányában egy szomszédos településen kellett elhelyezniük. 2017-ben döntött úgy a testület, hogy az adósságmentes gazdálkodás elismeréseként kapott másfél millió forintos állami támogatást egy olyan épület kialakítására fordítják, amely nemcsak a falugondnoki autó, hanem az egyéb önkormányzati tulajdonban lévő gépek és eszközök tárolására is alkalmas lesz. A garázst 2017. szeptember 19-én kezdték építeni helyi összefogással, a településen élők segítségével, s a munkálatokban részt vevő vállalkozók támogatásával. A polgármester kilenc személyt név szerint is megemlített.

A garázsavatón Külsősárd testvértelepülése, Kót citeraegyüttese
adott műsort. Balról Vigh László országgyűlési képviselő, Balláné
Kulcsár Mária jegyző és Gasparics Győző polgármester Fotó: GYF

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője elsőként a község vezetőinek bölcsességét dicsérte, mondván: olyan programokat, fejlesztéseket szorgalmaznak, amelyeket „elbír” a település, amelyek fenntartása nem okoz aránytalanul nagy terheket. Ezt követően a kormányzati terveket említette. Mint mondotta, a csokot, azaz a családi otthon­teremtési kedvezményt olyan kistelepülésekre is kiterjesztik, mint amilyen Külsősárd, s hamarosan indul a Modern Falvak Program, ami szintén a kistelepülések fejlesztését szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában