Természetesen egészségünkért

2018.10.28. 14:45

Természetgyógyász nap a keszthelyi Balaton Színházban

Előadásokat hallgathattak, mozgásformákat próbálhattak ki, kezeléseken vehettek részt és az egészség megőrzését szolgáló termékekkel is ismerkedhettek az érdeklődők szombaton Keszthelyen, a Balaton Színház Természetgyógyász napján.

Keszey Ágnes

Máté Zoltán vezetésével ismerkedhettek az érdeklődök a Tai chivel Fotó: Keszey Ágnes

Már közel egy évtizede minden ősszel megszervezi a Balaton Színház a Természetgyógyász napot, hiszen azt tapasztalják, egyre többen érdeklődnek az alternatív gyógymódok iránt.

- Az a célunk, hogy próbáljunk keszthelyi vagy Keszthely környéki előadókat, kiállítókat megismertetni az érdeklődőkkel – mondta el Csengei Ágota, a Balaton Színház igazgatója.

Máté Zoltán vezetésével ismerkedhettek az érdeklődök a Tai chivel Fotó: Keszey Ágnes

Feng Shui, tisztítószerek természetes anyagokból, az év gyógynövénye a levendula, növények a táplálkozásban, civilizációs betegségek – ezekről szóltak az előadások. Utóbbi téma előadója, Hatvani Galina arra hívta fel a figyelmet, hogy a nem megfelelő alapanyagok, a gyors étkezések emésztési problémákat, betegséget okozhatnak, s a tápanyagérzékenység is egyre gyakoribb. Szólt a stressz káros hatásairól és a vízfogyasztás jelentőségéről is. A Természetgyógyász nap résztvevői mozgásformákat is kipróbálhattak – köztük a Tai Chit. Ezt az ősi mozgásformát kínai szerzetesek találtak ki, hogy megőrizzék egészségüket és kondicionálják magukat, majd elterjedt Európában is.

- A keleti kultúra szerint a test energetikáját egyensúlyozza ki, a nyugati szemlélet szerint az ízületek izmok kíméletes nyújtása, kimozgatása áll a középpontban – mondta el Máté Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában