Most az Arany János utca gyalogútját hozzák rendbe

2018.10.31. 07:00

Saját pénzből épül az új járda Gelsén

Újabb gyalogutat újítanak fel a dél-zalai községben. Az Arany János utca közel négyszáz méteres szakaszának rendbetétele mintegy négy és fél millió forintba kerül.

Szabó Zsófia

Orsós Ervin a mészkőzúzalékot teríti a gyalogút alapjához. Azóta már beton fedi a járdát Fotó: Szabó Zsófia

A faluban lévő járdák nagy része a rendszeres állagmegóvásnak köszönhetően jó állapotban van. Most az Arany János utca jelentős részét újítják fel. Nem pályázati támogatásból, hanem saját kasszájából hozatja rendbe a község, emelte ki Szegedi Ferenc polgármester. Napokon belül elkészülnek a kivitelezéssel.

Orsós Ervin a mészkőzúzalékot teríti a gyalogút alapjához. Azóta már beton fedi a járdát Fotó: Szabó Zsófia

– Már korábban döntöttünk arról a testülettel, hogy helyrehozatjuk a gyalogutat – mondta a polgármester – A Kossuth utcában és a József Attila utcában tavaly felújíttattuk a járdákat. Az Arany János utca betonozása is régóta tervben volt. Pályázati finanszírozás híján a település költségvetéséből tesszük rendbe. A régi járdát elbontattuk, a helyére új, vastag betonréteg kerül – összegezte Szegedi Ferenc.

A kivitelezés végeztével még nem kerül pont a gyalogutak korszerűsítésére a településen. Jövőre az Alkotmány és a Thúry utca lesz soron, emellett a kisebb bekötőutakat is modernizálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában