Kedvezmény

2018.10.17. 07:00

Megyekártyával féláron látogathatja meg a falumúzeumot

A Zalai Hírlap és a zalai múzeumok együttműködése révén megyekártyával rendelkező olvasók szombaton féláron látogathatnak a falumúzeumba.

ZH

Szombaton eszközbemutatót tartanak a portákonFotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A kulturális programkínálat és a kellemes ősz szerencsésen találkozhat össze e hét végén is. A Falumúzeumban csemege vár a néprajz, a falusi tárgy­alkotó kultúra és a hajdani tevékenységek iránt érdeklődőkre. Varjú András muzeológus lapunknak elmondta, október 20-án, szombaton délelőtt 10 és délután 16 óra között a nagykutasi pajtában tart munkabemutatót a Zala Múltjáért Hagyományőrző Egyesület. A skanzen és az egyesület múzeumpedagógiai foglalkozásokra szerződött egymással, így animátor segíti a régmúltban való eligazodást.

Szombaton eszközbemutatót tartanak a portákonFotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Ennek keretében már nem használt, de nagyanyáink, nagyapáink kezében még jó szolgálatot tevő mezőgazdasági, vagy a paraszti portákon a ház körül naponta használt eszközöket lehet kipróbálni. A kukoricadaráló, a szélrosta és társai ismét munkába állnak, a használatukat pedig kamarakiállítás kíséri. A zalaiak jól tudják, a Falumúzeumban kecskével, szamárral, juhokkal, lábas jószágokkal, azaz kacsákkal, libákkal, tyúkokkal is találkozhatunk, s ez a gyerekek számára is vonzóvá teszi az időtöltést. Megyekártyánkkal pedig 50 százalékos kedvezménnyel lehet bemenni szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában