Nem létezett számukra megalkuvás

2018.10.06. 07:00

Megemlékezés az aradi vértanúkról Nagykanizsán

1849. október 6-án, 169 éve végezték ki az aradi vértanúkat a szabadságharc leverése után. Nagykanizsán az Aradi udvarban tartották pénteken a városi megemlékezést.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Itt a Hevesi Sándor Általános Iskola 7.c és 7.d osztályos diákjai adtak műsort. A gyásznapi megemlékező beszédet Dénes Sándor polgármestertől hallhatták a megjelentek. A polgármester hangsúlyozta: az aradi vértanúk számára nem létezett megalkuvás és nem volt kompromisszum. Egy nemzet sorsa, szabadsága és jövője volt a tét, amelyért a legdrágábbat, az emberi életet követelte a kötelesség. Az aradi 13-ak és Batthyány Lajos gróf kiállták az erkölcsi parancsot, s ezt bízták ránk örökül. Végül koszorút helyeztek el Batthyány Lajos, az első felelős magyar kormány miniszterelnöke szobránál, majd délután a Polgári Kanizsáért Alapítvány a Székely Kertben megemlékező menetet indított. A Székely Kertben Bizzer András, a Fidesz önkormányzati frakcióvezetője mondott beszédet.

Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában