Toplista

2018.10.21. 07:00

Íme a legnépszerűbb OKJ-s képzés

Idén is a gépkezelői és a targoncavezetői tanfolyamok a legkeresettebbek – derül ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból. S a fentiek mellé az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés-kezelők képzése is felkerült a dobogóra.

ZH

A targoncavezetői a legnépszerűbb ipari képzés Fotó: Archív

A Perfekt Zrt. idén is elkészítette a legnépszerűbb ipari OKJ-s képzések toplistáját. Ennek első helyén továbbra is a targoncavezetői tanfolyam áll. A második ismét az emelőgép-kezelő lett. A dobogó harmadik fokára az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés-ke­zelő került, amely tavaly csak negyedik volt.

A 2017-es harmadik gázcseretelep-kezelő most fel sem került a listára, csakúgy, mint a korábban ötödik nyomástartóedény-gépész sem. A negyedik és az ötödik helyen új képzések állnak: a gát- és csatornaőr és a külszíni bányász. Utóbbira kétszer többen jelentkeztek 2018-ban, mint a megelőző évben.

A targoncavezetői a legnépszerűbb ipari képzés Fotó: Archív

A képzésekre jelentkezők számottevő részét továbbra is a férfiak teszik ki. A résztvevők korát tekintve mind a nőknél, mind a férfiaknál a 25–34 és a 35–44 év közötti korosztályból jelentkeztek a legtöbben a képzésekre. A férfiaknál a legkeresettebb ipari OKJ-s képzések megegyeznek az összesített listán szereplőkkel. A nőknél egyedül a gát- és csatornaőr képzés szerepel a közös Top5-ből. Itt a tisztítás-technológiai szakmunkás, a munkavédelmi technikus és a gázcseretelep-kezelő tanfolyam volt a legnépszerűbb az ipari képzések közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában