Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

2018.10.25. 13:00

Hálózatba kapcsolják a helyi termelőket

Helyi termelők mutatkoztak be nemrég a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány programján.

Korosa Titanilla

A zalaegerszegi Fülöp Zoltán friss csírákkal kínálta a résztvevőket, de gyógynövényeket és tinktúrákat is bemutatott Fotó: Korosa

Egy osztrák–magyar határon átnyúló projekt keretében rendezték meg a találkozót, melynek zalai partnere az alapítvány. A programon a zalai élelmiszer-ellátásba bekapcsolódó termelők vettek részt.

– A programban az osztrák–magyar határtérségben 13 régió összeállt, Zalából a Lenti és a Zalaegerszegi járás érdekelt – mondta a szervezők részéről Filó Gabriella, a helyi iroda vezetője. – Célunk, hogy az itt működő vállalkozókat hálózatba kapcsoljuk, és elősegítsük együttműködésüket, illetve üzleti kapcsolataikat.

A zalaegerszegi Fülöp Zoltán friss csírákkal kínálta a résztvevőket,
de gyógynövényeket és tinktúrákat is bemutatott Fotó: Korosa

A programon olaj-, aszalvány-, háziszörp- és lekvárkészítők, levendula- és gyógynövénytermesztők, sörfőző, méhész és mangalicatenyésztő is bemutatkozott, és kóstolót is vittek termékeikből. A turisztikai szegmensből is hívtak szereplőket a programra, hisz további cél, hogy a helyi termelők által előállított termékeket a vendéglátóhelyek, szállodák is használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában