Díjátadás

2018.10.19. 07:00

A keszthelyi lett az év zalai polgárőr egyesülete

Az Apáczai Művelődési Központban tartotta az október 23. tiszteletére szervezett ünnepségét a Zala Megyei Polgárőr Szövetség.

Fincza Zsuzsa

A kitüntetettek egy csoportja. Az 1. sorban Pliha Csilla (Kacorlaki PE), Dömötör Roland (Keszthelyi Rendőrkapitányság), Gyerkó Gábor, Horváth Róbert, Balaicz Zoltán és Donáczy Dezső Fotó: Fincza Zsuzsa

Horváth Róbert elnök köszöntője után a zalaegerszegi Eötvös-iskola diákjai adtak műsort Pesti srácok címmel.

– A polgárőrségnek saját ’56-os hőse is van: Kopácsi Sándor, Budapest akkori rend­őrfőkapitánya, aki már 1956 júniusában kijelentette, hogy Magyarországon nem lőnének a népre, s az ígéretét be is tartotta – emelte ki beszédében Dancs István, a ZMPSZ alelnöke, hozzátéve: Kopácsi Sándor alapító elnöke volt az Országos Polgárőr Szövetségnek.

A kitüntetettek egy csoportja. Az 1. sorban Pliha Csilla (Kacorlaki PE), Dömötör Roland (Keszthelyi Rendőrkapitányság), Gyerkó Gábor, Horváth Róbert, Balaicz Zoltán és Donáczy Dezső Fotó: Fincza Zsuzsa

 

Az ünnepség elismerések átadásával folytatódott. Az OPSZ elnöksége a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatával tüntette ki Balaicz Zoltán zalaegerszegi és Gyerkó Gábor egervári polgármestert, valamint Korcsmáros Józsefet, a Jánkahegyi és Leng Róbertet, a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület tagját. Az ezüst és bronz érdemrendet 4-4, az I. Szent László-emlékplakettet 12 polgárőr és 4 rendőr kapta.

Az év zalai polgárőr-egyesületének a keszthelyit, az év polgárőrének Aszódi Lászlót, polgárőr pedagógusának Makár Barnabást választották – az elismerést Budapesten adták át. Horváth Róbert, a ZMPSZ elnöke Szent László-érem kitüntetést, Donáczy Dezső, a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület elnöke pedig országos rendőrfőkapitányi tárgyjutalmat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában