Élmények megyekártyával

2018.10.24. 07:00

A keszthelyi Balatoni Múzeum szombaton várja olvasóinkat

Kiadónk megyekártya-akciójának jóvoltából a Balatoni Múzeumba ezen a héten szombaton ötvenszázalékos kedvezménnyel lehet látogatni az állandó és az időszaki kiállításokat.

ZH

A patinás épületben működik a Balatoni Múzeum Fotó: BM

Az Őszi Múzeumi Napok programsorozata keretében a zalai közgyűjtemények is gazdag kínálattal várják az érdeklődőket. A patinás Balatoni Múzeum a történelem, a zalai múlt, a Balaton és a képzőművészet rajongóira is gondolt a kínálat összeállításakor.

– Az Aranyhíd című állandó kiállításunk első üteme 2009-ben készült el, majd 2011-ben véglegesítettük – mondta el Németh Péter, a Balatoni Múzeum igazgatóhelyettese, amikor a kínálatról szót váltottunk. – Minden zalai embernek ajánljuk, de természetesen az egész ország érdeklődésére igényt tarthat. A Balaton és a környéke legalaposabb geológiai, földrajzi, történeti áttekintése, melynek egyik hozzánk is közel álló fejezete a hetvenes-nyolcvanas évek turizmusa. A retro hangulat garantált.

A patinás épületben működik a Balatoni Múzeum Fotó: BM

A tárlat segítségével jelképesen körbehajózhatjuk a tavat, az interaktív játékok és panorámaképek jóvoltából érezhetjük magunkat a magyar tenger közelében. A gyerekek pedig biztosan élvezik a madárhang-felismerést, és az egyéb játékos ismeretterjesztést.

– Időszaki tárlataink közül közérdeklődésre tarthat számot a Körárkoktól a kőfalakig című, amely az elmúlt tíz esztendő zalai régészeti feltárásainak eredményét mutatja be közérthető formában – folytatta Németh Péter. – A decemberig látható kollekció a közelben élőknek rengeteg élménnyel szolgál, hiszen esetenként naponta találkoznak azokkal a területekkel, ahonnan a bemutatott tárgyak előkerültek. Az M7-es autópálya nyomvonaláról és a keszthelyi Fő térről van szó többek között. A régészeti-történeti kiállítás is tartogat meglepetéseket a gyerekeknek.

A képzőművészet iránt érdeklődők a Balatoni Múzeumba látogatva ezúttal VALLON Basilides Marcelle francia festőművész alkotásait vehetik szemügyre. VALLON Basilides Marcelle a francia nyelvű Svájcban született 1938-ban. A régóta hazánkban élő, de szerte Európában kiállító művész akvarelljei s egyéb technikával készült képei mellett a tárlaton a VIII. Műszak (Művészek Szabad Alkotóközössége) kollekciója is a nézők elé tárul. A hagyományos cserszegtomaji nemzetközi művésztelepre érkező alkotókat a zalai és a balatoni táj, az itt élő emberek ihletik évről évre, így ez a kiállítás is közeli emlékeket, érzéseket ébreszthet a látogatóban.

A Zalai Hírlap megyekártyájával érkezők fél áron kapnak jegyet október 27-én, szombaton a Balatoni Múzeumban, amely ezen a napon délelőtt 9 órától délután 5 óráig lesz nyitva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában