Múzeumok hónapja

2018.10.10. 09:00

A hétvégén megyekártyával kedvezményesen válthat belépőt a Helikon Kastélymúzeumba

A Zalai Hírlap és kiadója ismét szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy tartalmasan teljen az ősz, így a zalai múzeumokkal együttműködve közösen nyújtunk kedvezményt a múzeumok őszi programjainak látogatásához.

ZH

főúri hintókat bemutató tárlat állandó kínálata a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum kiállításainak Fotó: Helikon Kastélymúzeum

Ezen a hétvégén, október 14-én, vasárnap a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumba biztosít 50 százalékos kedvezményt a belépőkből a Zalai Hírlap megyekártyája. Aki még nem látta a sokrétű és világszerte ismert, gyakorta látogatott állandó kiállítások bármelyikét, most érdemes felkerekednie, jelezte a kínálatot Várszegi Kata, a Helikon Kastélymúzeum marketinggel foglalkozó munkatársa.

– Hat állandó kiállításunk van, amit a kombinált belépőjeggyel meg lehet tekinteni, ezek a Főúri enteriőr kiállítás, a Hintókiállítás, a Főúri utazások, úti kalandok kiállítás (az Amazon Látogatóközpontban), a Pálmaház és a Madárpark, a Vadászati Múzeum kiállítása és a Történelmi modellvasút- kiállítás – tájékoztatott a Festetics-kastély munkatársa. A felsorolásból kitűnik, a gazdag látnivaló egész napos programot kínál, amelyben a családok minden tagja talál magának kulturális-históriai- földrajzi csemegét.

főúri hintókat bemutató tárlat állandó kínálata a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum kiállításainak Fotó: Helikon Kastélymúzeum

A keszthelyi Festetics-kastély Magyarország méltán leglátogatottabb kastélya, mely öt épületben a már említett hat állandó tárlatát mutatja be. A hintókiállítás fő anyaga a több mint 50 darab, a főúri életformához kapcsolódó 18–19. századi kocsi, hintó és lovas szán, valamint a lovaglással összefüggő egyéb tárgyi emlékek, illetve képzőművészeti alkotások gyűjteménye. A vadászati kiállítás öt földrészen elejtett vadfajok trófeáinak ad helyet. Az állatok többségével „természetes élőhelyükön” sétálva ismerkedhetnek a látogatók. Az élményt a témához kapcsolódó néprajzi és képzőművészeti gyűjtemény teszi teljessé. A történelmi modellvasút-kiállítás pedig az egyik legnagyobb Európában. A 19–21. századi Magyarország, Ausztria és Németország vasútjait szemléltető óriásmodell az eredeti állomásépületek, vasúti pályák, mozdonyok, szerelvények korhű mása.

Mindezeken kívül egyébként október 14-én, vasárnap lesz a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül a szervezett keszthelyi városi séta is, amelyhez térítésmentesen lehet csatlakozni. A séta, mely a Békeidőből a háború poklába – Keszthely az 1910-es évek híreinek tükrében címet viseli, a kastély parkjából és a Kossuth utca elejéről indul, az út során szó esik a közbiztonságról, a jegyrendszerről, a távolban szolgáló katonákról, a városban dolgozó hadifoglyokról. A túra 14 és 16 óra között zajlik vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában