Nem maradt üresen a szák

2018.09.24. 11:30

Pontyokra és kárászokra „vadásztak” a nagykanizsai horgászegyesületek

A frontokban bővelkedő időjárást a szakértők szerint nem kedvelik a halak. Ám ezt a tényt megcáfolta a vasárnap tartott horgászversenyen kifogott uszonyosok mennyisége.

Szabó Zsófia

Tábori Attila, az Izzó Horgászegyesület tagja első „zsákmányát” mutatja Fotó: Gergely Szilárd

A nagykanizsai horgászegyesületek immár évek óta szerveznek közös horgászversenyt, amelynek tétje a Kanizsa Kupa. Idén első alkalommal hagyták maguk mögött a várost, hogy vidéken „mérkőzzenek” meg egymással. A tótszerdahelyi Rá­di horgásztónál gyűlt össze a kanizsai horgásztársadalom krémje. A Szúnyog, az Egyesült Izzó, a Zrínyi, a Kőolajipari Dolgozók és a Herman Ottó Erdészeti Horgászegyesület tagjaiból verbuválódott ötfős csapatok versenyeztek egymással, melyekhez csatlakozott a tavaly megszűnt, ám a verseny kedvéért fél napra ismét „összeállt” Thúry Horgászegyesület.

Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke elmondta: a baráti kapcsolatok elmélyítését is szolgálta a program.

– A hétköznapokban is összetartunk, nagyon jó az együttműködés a különböző egyesületek között – hangsúlyozta Szépligeti Ferenc. – Segítjük egymást, amiben tudjuk, hiszen közös célunk a horgászat népszerűsítése és a horgászutánpótlás nevelése is. Nagykanizsán nagyon népszerű sport és kikapcsolódás a horgászat. Közel háromezer-ötszáz horgászt tartanak nyilván, ami nem kevés – részletezte a Zrínyi Horgászegyesület elnöke.

Tábori Attila, az Izzó Horgászegyesület tagja első „zsákmányát” mutatja Fotó: Gergely Szilárd

Nem hiába „lógatták” tegnap sem több tucatnyian a botokat. Az időjárás nem volt kedvező, ám – mint Szépligeti Ferenc hangsúlyozta – a tótszerdahelyi tó kiváló adottságai, a viszonylag egysíkú mederfenék és az állások közti egyezőség is hozzájárult az egyenrangú „küzdelemhez” és a szép számú fogáshoz. Bár utóbbi a csali „milyenségén” is nagyban múlik. Az etetőanyagokból valóságos repertoár volt a horgászoknál.

A csali tekintetében megoszlottak a vélemények. A Szúnyog Horgászegyesület elnöke, Meződi János ragasztott csontival próbálkozott. Nem kellett sokat várnia az első fogásra.

– Sokpontyos vízen ez a módszer legtöbb esetben eredményt hoz. Ugyan most annyira nem voltak aktívak a halak a front miatt, azonban már a verseny kezdete után hamarosan sikeres fogásom volt – így Meződi János.

A versenyen összesen 282.5 kilogramm halat fogtak ki a csapatok. A Kanizsa Kupát idén a Zrínyi Horgászegyesület nyerte, 79.5 kilogramm mennyiséggel. Második az Izzó, harmadik a Szúnyog Horgász Egyesület lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában