A hagyományos a múlté

2018.09.24. 07:00

Hatodik alkalommal rendezték meg a lecsófesztivált Gutorföldén

Idén a gombával megspékelt lecsóé volt a főszerep a hatodik alkalommal megrendezett lecsófesztiválon.

Korosa Titanilla

Kásáné Tarsoly Ibolya (balról) és Csete-Nagy Violetta cigánylecsót készített, csirkehússal, hozzá a közösségi kemencében lepényt sütöttek Fotó: Korosa Titanilla

Szezonja van a gombának, mondták többen is a főzőcsapatok tagjai közül. Volt, aki reggel még az erdőt járta, délután pedig már a bogrács mellett keverte a zöldséges ételt az aznap szedett gombával. Bár szombaton a megye több településéhez hasonlóan Gutorföldén is esős időjárásra ébredtek a helyiek, nem maradt el kora délután a szüreti felvonulás sem, melyet a már említett lecsófesztivál követett. A rendezvényre ez alkalommal is sokan voltak kíváncsiak. A nevező főzőcsapatok fantáziája szinte határtalan, ami a lecsó elkészítésének módját illeti.

Kásáné Tarsoly Ibolya (balról) és Csete-Nagy Violetta cigánylecsót
készített, csirkehússal, hozzá a közösségi kemencében lepényt sütöttek
Fotó: Korosa Titanilla

Míg az előző években hagyományos, csak a hagymából, paprikából, paradicsomból összefőzött étellel is találkozhatott a zsűri, idén ez már a múlt emléke volt, hiszen minden csapat belevitt valami csavart, plusz ízt, amivel próbálta különlegessé tenni az ételt. Így készült vargányával, nyúlgombával, fokhagymával ízesített, csülkös, babos, csirkehúsos lecsó lepénnyel. Volt, aki nyúlpecsenyével tálalta és olyan is, aki langallóba töltötte, de készült lecsós szelet és krumplis lecsó is. Utóbbit, melyet a Göcsej Motorosai készítettek, a zsűri a legfinomabbra értékelte. A szervezők jótékonysági süteményvásárt is hirdettek. Az édességekből befolyt összeget az óvoda javára ajánlották fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában