Rendhagyó

2018.09.13. 11:00

Gördeszkapályát avattak Rédicsen a megyés püspökkel

A gördeszkapályához vezető úton a megyés püspök megáldott egy áthelyezett, megújított útszéli keresztet, majd a program a skateparkban folytatódott.

Korosa Titanilla

Az avatáson dr. Székely János mellett részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Földes Gyula lendvai főkonzul, Soós Endréné, Rédics polgármestere, a kivitelező cég képviselői, Nógrádi László és több szlovén vendég.

Novák Katalin köszöntőjében elmondta: nagy öröm számára, hogy ki is próbálhatja a pályát.

– Itt a lakosság száma nem éri el az ezer főt, mégis olyan parkban űzhetik hobbijukat a fiatalok, ami a nagyvárosokban sem jellemző – kezdte az államtitkár. – Annak köszönhetjük mindezt, hogy itt a közösség összefog annak érdekében, hogy a fiataloknak biztonságos, élhető jelent és jövőt biztosítson. Ez a pálya számomra azt üzeni, hogy itt el lehet esni, meg lehet botlani, lehet hibázni, újra fel lehet állni, neki lehet lendülni, ennek súlyos következménye nem lesz. Meg lehet tanulni, hogy mit jelent hibázni, elbukni és újra felállni, főleg, ha vannak a közelünkben olyanok, akik segítenek, támogatnak, hajlandóak megtanulni azt a nyelvet, amit beszélünk. Zoltán atya megtalálta az eszközt, ami megnyitja a gyereket szívét és lelkét, és ami közel hozza őket egymáshoz.

 

A skateparkot dr. Székely János áldotta meg, majd a szalagátvágás után Zoltán atya a helyi gyerekeket bevonva gördeszkával, Novák Katalin pedig görkorcsolyával próbálta ki és avatta fel a pályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában