Egy vidám nap az Ungi-hegyen

2018.09.28. 11:00

Gesztenyeszüreten vettek részt a felsőrajki iskolások

A helyi általános iskola diákserege, szülők és pedagógusok kíséretében csütörtökön traktorra, biciklikre pattant. A népes, százfős csapat meg sem állt az Ungi-hegyig, ahol, a hagyományokhoz híven, vidám napot töltöttek együtt.

Szabó Zsófia

A sült gesztenyét Vigh László is megkóstolta Fotó: Szabó Zsófia/Zalai Hírlap

Vigh László látta vendégül őket

A Szent Imre-Suli Harmónia Általános Iskola nagy családját – mint az elmúlt húsz évben mindig – Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos látta vendégül birtokán. A politikus jelezte: a gyermekek számára fontos, hogy testközelből is találkozzanak a természet szépségeivel. – A programok, köztük a gesztenyeszedés, az alma vagy a szalonnasütés és a sok játék összekovácsolja a közösséget – hangsúlyozta Vigh László. – Oldottabb körülmények közt, festői szépségű környezetben jobban megismerhetik egymást a tanulók és a pedagógusok. Jut idő olyan dolgokra is, amikre a rohanó hétköznapokban kevésbé.

Balról: Mátyás Tamara, Koczé Fanni Rebeka, Gáspár Gréta Lilien és Szalai Zoé teleszedte a kiszlit gesztenyével Fotó: Szabó Zsófia/Zalai Hírlap

Hagyománnyá vált az Ungi-hegyi gesztenyeszüret

A felsőrajki iskola tanrendjének szerves része az Ungi-hegyi gesztenyeszüret. Berkenyés Lászlóné igazgató kiemelte: a gyermekek jól érzik magukat a játékos-sportos programokon.

– A természet lágy ölén érdekes dolgokkal, természeti értékekkel találkoznak, s egyúttal szabadon mozoghatnak – fogalmazott a tegnapi gesztenyeszüret kapcsán Berkenyés Lászlóné. – Mindez pedig fontos például az egészségnevelés szempontjából is.

Megtudtuk azt is, hogy hasonló kirándulásokban gyakran van részük a felsőrajki gyerekeknek. Erről Kósa Istvánné, az intézményt működtető Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány elnöke beszélt.

– Vigh László országgyűlési képviselő jóvoltából évente többször kirándulunk a tanulókkal és a szülőkkel. A megyeszékhelyi élményfürdőzés és az őszi gesztenyeparti nagyon népszerű mind a fiatalok, mind a felnőttek körében – emelte ki Kósa Istvánné.

És a suli diákjai persze a tegnapi gesztenyeszüreten is jól érezték magukat.

A sült gesztenyét Vigh László is megkóstolta Fotó: Szabó Zsófia/Zalai Hírlap

– Nagyon szeretem a sült gesztenyét, de az is szuper, hogy sokat futkoshatunk – így az egyik kisdiák, Koczé Fanni Rebeka.

– A gesztenyékből nagyon finom habos sütit tud készíteni az anyukám – vágott közbe egy másik ifjú hölgy, Jakab Zsófi, aki hozzátette: nem csak a gyümölcs volt finom a szüreten, hanem a sült szalonna és a virsli is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában