Kirándulás

2018.08.03. 07:00

Bagolytúra – Piroska és a farkas nyomában Hagyárosböröndön

Lassan már hagyomány, hogy nyáron bagolytúrát szerveznek a falu csodaszép, dimbes-dombos, erdős környékén.

ZH

Patakparti próba is volt a feladatok között Fotó: a szervezők

Az idén július 18. volt ez a nap. A lázas előkészületek után közel 200 jelentkezővel – ami a helyszínen nagyjából 250-re nőtt – és 15 csapattal kezdődhetett a program. Az első csapat 18 órakor indult a kultúrháztól, majd 20 perces szünetekkel következtek a többiek. A részt vevő együttesek ötletes neveket választottak – csak ízelítőül: Göcseji rohamcsigák, Suhanó hernyótalpak, Hegyi mókusok. Előbb azokat a csapatokat indították, amelyekben gyerekek is voltak, majd a felnőttek következtek. A feladatokat a szervezők egy Grimm mesére, a Piroska és a farkas történetére építették.

Patakparti próba is volt a feladatok között Fotó: a szervezők

Volt pogácsadobálás kosárba, növény felismerés, távolság saccolás, kóstolás, puzzle kirakás és a gonosz farkas hasát is össze kellet varrni egy különleges technikával. A csapatoknak folyamatosan figyelniük kellett az út folyamán, az állomásokon ugyanis cseles kérdéseket kaptak a látottakkal kapcsolatban. De persze a természet szépségeire és a lazulásra is volt alkalom az út során. Az állomások vezetői tartották egymással a kapcsolatot, és az erdőben volt felügyelet, az esetleg eltévedő csapatok megsegítésére. Hajnali fél háromkor érkezett meg az utolsó csapat is a végállomásra, ahol meleg vacsora, zene és tánc várta a még szórakozni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában