Gyakorolnak

2018.07.06. 11:00

Táborozó néptáncosok Lovásziban

Nyári táborban készítik elő a következő évet a Kerka Táncegyüttes néptáncosai.

Korosa Titanilla

Az utánpótlás csoportok tagjai több órát gyakorolnak naponta a táborban Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A lenti városi könyvtár és a Kerka Táncegyüttes közösen szervezi az idei egyhetes táborokat a néptáncosoknak. Az iskolás utánpótlás csoportok e héten, a többi és a felnőtt együttes augusztusban gyűlik majd össze Lovásziban.

– Jelenleg a lenti Arany János iskola néptáncos utánpótlás csoportjai tagjainak tartjuk a foglalkozásokat – mondta Kiss Norbert, a táncegyüttes művészeti vezetője.

Az utánpótlás csoportok tagjai több órát gyakorolnak naponta a táborban Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

– A tábor nem jutalom, hanem kemény munka, itt egy hét alatt annyi tudást és gyakorlatot szereznek a táncosok, mint év közben három hónap alatt, vagyis megalapozzuk a következő évet. Naponta csoportonként két próbát tartunk a művelődési házban, a kisebbek kétszer másfél órát, a nagyobbak 2, illetve 2,5 órát gyakorolnak. Most a székely vidék forgós, forgatós táncait tanulják a gyerekek, hiszen a páros táncnál az egyik legfontosabb mozdulat a forgatás, ami nem könnyű, érdemes kisgyermekkorban megtanítani. A nagyobbak emellett felvidéki, rimóci táncokkal ismerkednek. Koreográfia ezekből várhatóan a második félévben készül, a jövő tanévben. Emellett kézműves foglalkozásokon és egyéb programokon is lehetőségük van részt venni – ismertette.

A tábor lebonyolításába bekapcsolódott a lenti könyvtár is egy programon keresztül, melybe bevonták a térség és a város több oktatási intézményét. A foglalkozások közt a néptánc mellett szerepel informatikai felzárkóztatás, kézműves napközis tábor, drámapedagógiai program, film és média szakkör, valamint zenei és irodalmi foglalkozás. A programokba közel 600 gyermeket vonnak be, közülük több mint 100 hátrányos helyzetű. A projektben összesen 45 különféle tevékenységet valósítanak meg a jövő év végéig tartó időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában