Gyermekeknek

2018.07.18. 15:31

„Napfonat” mesetábor Zalaegerszegen

Idilli környezeti körülmények között adták elő záró dramatikus játékukat szüleiknek pénteken a Napfonat Műhely által vezetett mesetábor résztvevői.

Matyovszky Márta

Kissné Gaál Zsuzsanna indítja a mesefolyamot Fotó: Matyovszky

Ez alkalommal a zalaegerszegi Falumúzeum volt a Tarsoly Erdélyi Mezőségért Egyesület szervezte tábor színhelye.

A 6-9 évesekből álló lelkes gyermekcsapat hamar birtokba vette a régi, vidéki, illetve paraszti miliőt és időket idéző környezetet. A népmesékre való ráhangolódást nagyban segítette a múltból visszaköszönő archaikus világ hangulata. A program első napján a gyermekek beléptek a mesevilág kapuján, majd mindennap más és más magyar népmesével ismerkedhettek meg.

Kissné Gaál Zsuzsanna indítja a mesefolyamot Fotó: Matyovszky

Nap mint nap többet tudhattak meg a foglalkozásokon keresztül a világ működéséről és önmagukról. Az ötödik nap végén a szülőknek együtt mesélték el az öt jó barát kalandját, az aranyág varázserejét és Derék Jankó történetét. A hét folyamán volt tarisznyavarrás, hangszerkészítés, cipó sütés is. A legörömtelibb pillanatok közé tartozott az állatok etetése a múzeumban. Kakaó, a csacsi pedig örök barátságot kötött a tábor lakóival.

MM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában