SZÁRNYALTAK AZ ECSETVONÁSOK

2018.07.10. 15:00

Mintha egy tündér venné szárnyai alá – versre formálódtak a képek Vonyarcvashegyen

Mint minden évben, idén is egy témára alkottak a festők a több mint két és évtizedes hagyománnyal bíró Vonyarcvashegyi Nemzetközi Művésztelepen. Ezúttal a török költő, Serdar Ünver a településről szóló verse adta az ihletet.

Keszey Ágnes

Rímekből színek, szövegre képek a művésztelep résztvevői között Illésné Major Julianna és Serdar Ünver, Fotó: Keszey Ágnes

Szerb, török, dél-koreai és magyar festők vettek részt egy hétig tartó, huszonhetedik alkalommal megrendezett művésztelepen, ahol Serdar Ünver Vonyarcvashegy című versére szárnyaltak az ecsetvonások, születtek meg a képek.

Rímekből színek, szövegre képek a művésztelep résztvevői között Illésné Major Julianna és Serdar Ünver, Fotó: Keszey Ágnes

-Néhány éve már itt tartózkodó, a települést már megismerő költő szívből jövő verséről van szó. Saját nézőpontjából mutatja be Vonyarcvashegyet. Sorai arról szólnak, hogy ha nyelvismeret nélkül idejön valaki, bár nem érti a szót, de a tájból és az emberi gesztusukból úgy érzi, hogy egy tündér vette a szárnyai alá – mutatta be az ihletet adó verset Illésné Major Julianna, a művésztelepet szervező Művelődési Ház igazgatója. A sorokat természetesen mindegyik alkotó másként formálta képpé.

- Érdekes alkotások születtek. A messziről jött festőket elsősorban a Balaton fogta meg. Akik tengerpartól jöttek, azoknál a tó nem annyira, sokkal inkább a náluk nem jellemző építészeti megoldások, házak köszöntek vissza.

A 15 művész alkotásait majd a nagyközönség is megismerheti: az október eleji, helytörténeti napon nyíló tárlaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában