Göcsej Kincsei Piacfesztivál

2018.07.23. 08:00

Lovak, kutyák, étkek, s egyéb szép értékek Petrikeresztúron

A környező mezei utakra is jutott a parkoló autókból szombaton a sportpályán tartott Göcsej Kincsei Piacfesztivál népes vendégserege jóvoltából – több mint 500-an látogattak el a rendezvényre.

Fincza Zsuzsa

Varga Rolandnak és Játék nevű lovának nem sok ideje jutott pihenésre, képünkön éppen a Vigh Nikollal indulnak izgalmas sétalovaglásra Fotó: A szerző

Nem véletlenül persze, hiszen a III. Göcseji Dombérozóhoz csatlakozó programok között mindenki találhatott magának kedvére valót.

– Be szeretnénk bizonyítani, hogy Göcsej legalább anynyi értékkel bír, mint az Őrség, ahova turisták tömege érkezik szinte minden évszakban, de már mi is tanuljuk a vonzó tálalást, a hatékony kínálást – fogalmazott Borváry Lili, Petrikeresztúr polgármestere. – Nem véletlenül adtuk a Göcsej Kincsei Piacfesztivál nevet a falunapunknak: megpróbáljuk bemutatni az értékeinket, a piacon göcseji termelők, kézművesek kínálják portékáikat, a csapatok zalai ételek főzésével versengnek. Bemutatkozik a Gombosszegi Lovasudvar, a Zalai Kutyasuli, s megtartottuk az immár 7. parasztolimpiánkat is. S mindezt a sikeres „Tuttu Mikka-Makka” Egyesület pályázatainak köszönhetően.

Varga Rolandnak és Játék nevű lovának nem sok ideje jutott pihenésre, képünkön éppen a Vigh Nikollal indulnak izgalmas sétalovaglásra Fotó: A szerző

A délelőttöt a sportnak szentelték, göcseji falvak focicsapatai mérkőztek meg egymással. A gyerkőcök egy percet sem unatkoztak, ugrálóvárak, légvárak, mókás sumo- birkózás, körhintázás és élő csocsó várta a mozogni vágyó ifjúságot. Lovagolni szinte valamennyien akartak, s a kutyasimogatásból is alaposan kivették a részüket. A felnőttek körében is népszerűnek bizonyultak a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes ház érzékenyítő játékai.

Esteledvén megvacsorázott az egész falu, majd a fesztiválozók a színpad elé telepedtek, ahol békésen megfért a hagyományápolás a modern művészetekkel, fellépett a Cserta Néptánc Együttes, a Mura Dance, az Albatrosz, a Bist Rock Zenekar és sztárvendégnek meghívták Takács Nikolast.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában