Dombérozókkal tartva

2018.07.18. 13:00

Kustánszeg idén is tagja a göcseji kavalkádnak

A tájháznál Pózvai Szilvia és Pózvai Andrea „Göcseji Kukoricás” és „Göcseji Református Templom és Haranglábút” nevű szabadalmaztatott játékaikkal várták a vendégeket.

Miklovics Mietta

fiatalok a kézművességgel ismerkednek Fotó: kustánszegi önkorm.

Hercig Mariann gyapjúmintáit és a felhasználáshoz szükséges tárgyait mutatta meg a látogatóknak. Lehetőség volt macska-, bárány-, racka-, kétpúpúteve- és alpakabundát is tapintani. A vendégek dolgozhattak gyalogorsóval és rokkával is. A program részét képezte a Mariann által készített pulóverek, mellények, zoknik, táskák, házi papucsok bemutatója, illetve a Székesfehérvári Gyapjúfesztiválon különdíjban részesített gyapjúcipője, melyet nemezeléssel készített.

A fiatalok a kézművességgel ismerkednek Fotó: kustánszegi önkorm.

A rendezvényen a gyapjú felhasználását lépésről lépésre ki lehetett próbálni. Bécs Tiborné polgármester Hercig Mariannt arról kérdezte, mi a célja ezzel a már alig ismert foglalatossággal: „A cél, mely vezérel, az, hogy a fiatalok körében népszerűvé tudjam tenni a gyapjú feldolgozását, hogy e mesés hagyományunkat ne hagyjuk a feledés homályába merülni” – mondta a mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában