testi és lelki megújulás

2018.07.07. 08:58

Hivatalosan is megkezdődött Zalaegerszegen a II. Restart fesztivál

A péntek esti megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette a második alkalommal megrendezett Restart fesztivál, amely a testi és lelki megújulást tűzte zászlajára. 

Magyar Hajnalka

Vigh László, Horváth Szilárd, Szabó Zoltán, Balaicz Zoltán és Rigó Csaba a sajtótájékoztatón Fotó: Restart fesztivál

Ennek jegyében 15 verseny, több vezetett kerékpáros és gyalogos túra, ismeretterjesztő előadások sora, valamint a lelki feltöltődésről gondoskodó Restart Spirit minifesztivál várja az érdeklődőket.

 

Péntek este a Dísz téren sport flashmobok zajlottak, egymás után adtak ízelítőt sajátosságaikból a különböző sportágak. A programot görögtűz és filmvetítés színesítette, a belvárosi éjszakai futást azonban meghiúsította a kitörő vihar. Helyesebben csak elhalasztotta, ugyanis az akadályokkal nehezített belvárosi futást ma, szombaton 17 órától megrendezik.

Sikerre vihető

A Dísz téri megnyitót megelőzően a Mimóza kávézóban a szervezők sajtótájékoztatót tartottak, amelyre Balaicz Zoltán polgármester Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, valamint Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos társaságában érkezett.

Elsőként Horváth Szilárd fesztiváligazgató, a szervező Városmarketing Iroda vezetője köszönte meg mindenkinek a támogatást. Balaicz Zoltán külön kiemelte a sportegyesületek jó hozzáállását, amellyel sikerre vihető Zalaegerszeg ezen újszerű, unikális kezdeményezése. Hozzátette, mindez nem valósulhatna meg Horváth Szilárd és Szabó Zoltán sportigazgató személyes lelkesedése nélkül.

Vigh László, Horváth Szilárd, Szabó Zoltán, Balaicz Zoltán és Rigó Csaba a sajtótájékoztatón Fotó: Restart fesztivál

Szabó Zoltán elmondta, a regisztrációk szerint a részvétel felülmúlja az első Restart eredményeit, pedig már akkor is sok ezer embert sikerült megmozgatni. A fesztivál idén is jótékonysági akcióval egészül ki, a megyeszékhelyen létesülő új vívócsarnokba vásárolnak két darab, mozgáskorlátozottak által használható vívószéket, a paralimpiai bizottság pedig pástot biztosít hozzá. A speciális székekkel bemutatót is tartanak vasárnap 13 órakor az önkormányzat előcsarnokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában