Diplomaosztó

2018.07.07. 08:00

Hetvenkét hallgató végzett a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Karán Egerszegen

Ünnepélyes dékáni tanácsülés keretében vehették át tegnap diplomájukat a BGE Gazdálkodási Karának végzősei.

Magyar Hajnalka

Takács Kitti, Szabó Alexandra és Salamon Bettina pénzügy és számvitel szakon végzett Fotó: Seres Péter

A programon részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is.

Elsőként dr. Gubán Miklós, a kar dékánja köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, a karon oktatott két tudományterület, a gazdasági informatika, valamint a közgazdaságtan alapvető szerepet játszik az ország műszaki, gazdasági életében, ezért hallgatóikat tárt karokkal várják a munkahelyek. Utalt rá, hogy a megszerzett ismeret a mai világban gyorsan elavul, állandó frissítésre szorul, ezért a végzősöknek váltófutóként kell viselkedniük, amint elengedik az egyik stafétabotot, máris nyúlni tanácsos a következőért. Azt ajánlotta a hallgatóknak, olyan munkahelyet válasszanak, ahol minél előbb nagy gyakorlatra tehetnek szert, evvel alapozhatják meg legstabilabban a jövőjüket és a jövedelmüket.

Takács Kitti, Szabó Alexandra és Salamon Bettina pénzügy és számvitel szakon végzett Fotó: Seres Péter

Ősztől új képzési struktúra indul

Bejelentette, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem nagyszabású képzési reformot hajtott végre, ilyen mérvű változásra csak három alkalommal volt példa az elmúlt húsz évben. Az eddigi, kissé bonyolult képzési struktúra helyébe ősztől két tanszék lép, mégpedig a Logisztika, menedzsment, informatika, valamint a Pénzügy és gazdálkodás. Szólt arról is, hogy új kitüntetést alapítottak, a Kiváló oktató címet karonként ketten nyerhetik el. A zalaegerszegi gárdából a hallgatók szavazatai alapján Zsupanekné dr. Palányi Ildikó főiskolai docens és dr. Gombosné Gáspár Katalin testnevelő tanár érdemelte ki elsőként a címet. A kitüntetést az érintettek Budapesten vehették át.

Ezt követően dr. Takács Dávid oktatási dékánhelyettes jelentést tett a szemeszter végi záróvizsgákról. A végzettek száma 72, ebből alapképzésen végzett 27 fő, diplomát szerzett 18 hallgató, nyelvvizsga híján igazolást kap 9. Szakirányú továbbképzésen ketten szereztek oklevelet, felsőoktatási szakképzésen pedig 43-an végeztek. Ebből oklevelet kapnak 41-en, igazolást 2-en.

A kirepülő hallgatók nevében Beke Leila köszönt el a diákoktól és a kartól, a végzősöktől pedig Kocsis Gábor, a Hallgatói Önkormányzat elnöke búcsúzott.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a város nevében kívánt minden jót a frissdiplomásoknak, tudatosítva bennük, hogy a munkaerőpiac által megbecsült iskolában szerezhették tudásukat. Arra biztatta a fiatalokat, hogy váltsák valóra céljaikat.

Jutalmaztak is

Jutalmazták a tudományos diákköri munkában, közösségi életben élenjáró végzősöket is, elismerve Beke Leila, Kovács Kornélia, Prelogh Bianka és Tirner Dorina munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában