Tábor

2018.07.05. 08:00

Házi horgászverseny a kis szakkörösöknek Muraszemenyén

A horgászat népszerűsítése érdekében tartottak tábort általános iskolás diákoknak a napokban a dél-zalai községben. A program tegnap házi versennyel ért véget.

Gyuricza Ferenc

A verseny résztvevői az eredményhirdetés után Fotó: Gyuricz/Zalai Hírlap

Ugyan az időjárás nem volt kegyes a táborlakókhoz, ám a gyerekeket mindez szemmel láthatóan nem zavarta.

– Egy horgász nem fél az esőtől, és különben is a halak most sokkal jobban kapnak, mint tegnap, amikor fülledt meleg volt – mondta a hatodik osztályt befejező Bedő Máté, aki a falubelijével, Szűcs Péterrel kettesben alkotott egy csapatot.

A verseny résztvevői az eredményhirdetés után Fotó: Gyuricz/Zalai Hírlap

Szavainak leginkább az adott nyomatékot, hogy beszélgetésünk alatt szinte percenként vettek ki egy-egy törpeharcsát a vízből. Aztán unszolásunkra azt is elárulták, Máténak egy közel másfél kilós pontyot is sikerült megakasztania.

– A fenéken nem jönnek a halak, vízközbe kell a csalit bedobni – egészítette ki Peti. – Csak a csonti a nyerő, a kukoricát most nem kedvelik.

– Három éve tartunk az iskolában horgászszakkört, ahol elméleti és gyakorlati ismereteket is tanítunk a gyerekeknek – mondta Stropka Zoltán, a DKB Muraszemenye Horgászegyesület elnöke. – A Magyar Országos Horgász Szövetség támogatásával megszervezett tábor ennek a szakköri munkának a zárását jelenti, itt mindenki gyakorolhatja a megszerezett ismereteket, s megmutathatja, hogy mit tanult. Húsz fő vesz részt benne, a legfiatalabb 7, a legidősebb 14 éves. Mint kiderült: a győztes páros, Brunner Jázmin és Bocskor Brigitta 4,80 kilogrammos összteljesítménnyel végzett az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában