Utak állapota

2018.07.17. 10:30

Fontos felújítást végeztek el Rédics szívében

Újabb útszakaszon végeztek felújítást nemrég az illetékesek a határ menti településen.

Korosa Titanilla

Sugár utcán a burkolatot és a padkát is rendbe hozták Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Mintegy 200 méter hosszban végezték el a településen a Sugár utca aszfaltozását és az útpadkát is rendbe tették a munkálatok során. A fejlesztésről Soós Endréné polgármester számolt be lapunknak. Mint elmondta: az útszakasz ezen részére már igencsak ráfért a felújítás, hiszen erősen elhasználódott a burkolat az elmúlt évtizedek alatt.

Sugár utcán a burkolatot és a padkát is rendbe hozták Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

– A Sugár utcában végzett aszfaltozás mellett megtörtént a Pozsonyi utcában a vízelvezető árok kitisztítása, valamint új hídcsöveket is lefektettek és kavicsozták a medret – magyarázta a polgármester kérdésünkre. – Azért is fektettünk erre a munkára nagy hangsúlyt, mert a közelmúltban a Pozsonyi utcában új, térköves járda épült, és így az ároktisztítással, illetve a vízelvezetéssel sem lehet már gond a jövőben. Ez egy frekventált, forgalmas terület Rédicsen, hiszen itt található az iskola, mellette a labdarúgópálya, a szabadtéri színpad, mely terület több helyi rendezvénynek is otthont ad. Vagyis fontos, hogy a közlekedés zavartalan és biztonságos legyen.

Soós Endréné hozzátette még, hogy az elmúlt években több jelentős fejlesztés is megvalósult a településen, utak újultak meg, odafigyelnek a vízelvezető árkok rendben tartására és épületeik fejlesztéseire is, ám további munkálatokra is szükség lenne. Mint mondta: a járdák felújítása jelenti az egyik legnagyobb gondot, főként a Vasút utcában, többen jelezték is neki a településen élők közül a szakasz rossz állapotát, ám az érintett járda nem a település önkormányzatának tulajdonában van, így saját hatáskörben nem tudják elvégezni a szükséges munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában