Civil tudósítónktól

2018.07.10. 14:00

Egy hét a zalai dombok között

Tizedik alkalommal rendezte meg a liturgikus zenét népszerűsítő egyházzenei táborát általános iskolás gyermekek részére a helyi Örömzene Alapítvány.

Standi Gyuláné

A táborozók vidám csapata Fotó: A szerző

Az 50 táborozó a tartalmas hét során Zala-völgyi településeket keresett fel, s játékos feladatokon keresztül ismerkedett a zalai táj értékeivel. Túrázott a vadregényes Kurta majorba, „Csipkerózsika kastélyához”, hangháborúzott a kávási domboldalban, felkereste a szépen felújított tájházakat, éjszakai bátorságpróbán vett részt a Zsupp-hegyen, tutajt és papírcsónakot úsztatott a Zala folyón.

A táborozók vidám csapata Fotó: A szerző

Az idei év tematikája négy magyar szent köré épült, így a liturgikus színeket megjelenítő zöldek, fehérek, lilák és pirosak csapata Brenner János, Mindszenty József, Apor Vilmos és Batthyány-Strattmann László életútjával ismerkedett. E témakörben előadást tartott Bodorkós Áron győri szeminarista, Gyöngyössy Balázs nagykutasi plébános. A zárómisét a salomvári templomban Takács András zalaegerszegi kórházlelkész mutatta be, az énekes szolgálatot a táborozók kórusa látta el. A hét programjába a soksok éneklés mellett kézműveskedés, sportnap, focikörmérkőzés, zalaegerszegi élményfürdőzés is belefért. A tábor 10 éves szülinapját pedig a közösen elfogyasztott hatalmas csokitortával ünnepelte a közösség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában