Rendezvény

2018.07.11. 11:00

Cserszegtomajon kezdődött a borfesztiválok sora

Helyi és térségbeli borokat kóstolhattak a vendégek, mellé finom falatokat ehettek, koncertek várták őket és hajnalig tartó bálon mulathattak a hétvégén megrendezett bornapokon.

Keszey Ágnes

Ifj. Berki Béla és cigányzenekara, Kecskés Tímea és Jegercsik Csaba színművészek a színpadon Fotó: Kocsis Zsuzsa

A nyár sokak által kedvelt rendezvényei a borfesztiválok, melyek hétről hétre egymást követik a nyugat-balatoni településeken. A sorozat a Cserszegi fűszeres borszőlő hazájában, a Cserszegtomaji Bornapokkal indult.

– Nagy volt a rendezvény látogatottsága. Négy helyi és környékbeli borház, három pecsenyés, köztük újként székely ételeket kínáló várta a vendégeket, ezenkívül volt kürtőskalács és lángos – számolt be lapunknak a pénteken kezdődött és vasárnap zárult programról Kocsis Zsuzsanna művelődésszervező.

Ifj. Berki Béla és cigányzenekara, Kecskés Tímea és Jegercsik Csaba színművészek a színpadon Fotó: Kocsis Zsuzsa

A gyerekeket ringlis várta, a felnőtteket koncertek szórakoztatták, s mind a három nap hajnalig tartó utcabállal ért véget. A borfesztiválok sorában Gyenesdiás lesz a következő helyszín, majd Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön, augusztusban pedig Keszthelyen várják a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában