Banándobozos találkozóval indult

2018.07.16. 10:00

A hottói bábparádén a Közellenség ősbemutatóját másnap gyerekelőadások követték

A zöld szakállú király fia és az ördögkirály lányának kalandjain izgulhatott a közönség szombaton a hottói bábparádén, amit először kilenc éve rendeztek meg a 330 lakót számláló településen.

Arany Gábor

Boráros Milada és Varga Péter A zöld szakállú király történetét adta elő Fotó: Katona Tibor

A dombérozós programmá vált rendezvény eredetileg bábművészek banándobozos családi találkája volt, ahogy ezt Boráros Szilárd, a Griff Bábszínház egyik alapító tagja elmondta.

Boráros Milada és Varga Péter A zöld szakállú király történetét adta
elő Fotó: Katona Tibor

Azaz banándoboznyi holmival érkeztek a vendégek s mutatták be produkcióikat. Ezekből a szakmai találkozókból nőtte ki magát a mind több érdeklődőt vonzó bábparádé, köszönhetően Boráros Szilárdnak és feleségének, Boráros Miladának, azaz a Magamura Alkotóműhelynek, illetve Ziranó Színháznak. Idén a nyitó­napi, pénteki ősbemutatón Tasnádi István Közellenség című darabját vitték színre, szombaton pedig a gyerekközönséget vették célba. A zöld szakállú király és fia kalandjait Boráros Milada és Varga Péter játszotta el. Ezt Lovászi Edina zenekarának családi koncertje követte, majd a szombathelyi Mesebolt Bábszínház művészei Az égig érő fát mutatták be. A délutánt ügyességi játékok, bábkészítő műhely gazdagította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában