Jóváhagyva

2018.06.13. 07:00

Elfogadták a zárszámadást Zalaszentgróton

Elfogadta a zárszámadást a zalaszentgróti önkormányzat a legutóbbi ülésén. A bevételek túlteljesültek, a beruházások egy része ugyanakkor áthúzódik az idei évre.A testület a 2007. évi költségvetést több mint 1,3 milliárd forintos főösszeggel hagyta jóvá tavaly év elején. Az év során elfogadott módosítások után a főösszeg közel 1,97 milliárd forintra emelkedett.

Szabó Judit

A testület a 2007. évi költségvetést több mint 1,3 milliárd forintos főösszeggel hagyta jóvá tavaly év elején. Az év során elfogadott módosítások után a főösszeg közel 1,97 milliárd forintra emelkedett.

A költségvetésbe tervezett önkormányzati bevételek csaknem 99 százalékban befolytak. A helyi adókból közel 330 millió forint érkezett a város kasszájába, több a vártnál. A vállalkozások árbevétele kedvezően alakult, az iparűzésiadó-bevétel csaknem 34 millió forinttal meghaladta a tervezettet.

A fejlesztések, beruházások kapcsán az előterjesztés rámutatott, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív programhoz (TOP) benyújtott pályázatokból tavaly öt kapott lehetőséget a megvalósításra: az önkormányzat központi informatikai (ASP) rendszerhez csatlakozása, az ipari park és a helyi gazdaság fejlesztése, kerékpárút építése és a zöldváros-projekt. A nyertes pályázatokhoz kapcsolódó támogatási összeg közel 100 százalékát (csaknem 400 millió forintot) az önkormányzat rendelkezésére bocsátották, előlegként.

A kiadások – intézményfinanszírozás nélkül – 64 százalékban realizálódtak. A beruházások teljesülése alig 14 százalékos volt, többségük áthúzódik 2018-ra.

Az intézmények működése és a városüzemeltetés zavartalan volt, olvashattuk az előterjesztésben, amely arra is kitér, hogy a TOP programokhoz a város az igényeltnél kevesebb támogatást kapott, a megvalósításnál problémát okozhat a források szűkössége. SzJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában