Több együttest és a település lakóit is meghívták

2018.06.26. 13:00

Táncházzal ünnepelte szülinapját a Labdarózsa Beleznán

A népi kultúra tárháza elevenedett meg vasárnap a helyi Labdarózsa Tánccsoport rendezvényén. A csoport a hagyományokhoz híven a falu lakóival és más táncegyüttesekkel ünnepelte fennállásának kilencedik évfordulóját.

Szabó Zsófia

Belezna kultúrháza szinte kicsinek bizonyult, olyan sok vendég érkezett a születésnapi táncházba. Németh Boglárka, a Labdarózsa Tánccsoport gazdasági vezetője elmondta: az ünneplés remek lehetőséget ad arra is, hogy az új táncokat bemutassák a nagyérdeműnek.

– Ezúttal mezőföldi tánccal készültünk – mondta. – Azonban nemcsak a mi bemutatónk színesítette a rendezvényt, hanem azoknak a csapatoknak a produkciója is, amelyekkel régóta jó, baráti viszonyt ápolunk. A balatonmagyaródi Kendermagos Kórus, a Kanizsa Táncegyüttes, valamint Kócza Attila tanítványai is színpadra léptek. A talpalávalót az esti táncházban a Bojtár Együttes húzta – részletezte lapunk érdeklődésére Németh Boglárka.

A rendezvényen bemutatták a tánccsoport új vezetőségi tagjait. Az elnök Makár Bence lett, Némethné Müller Magdolna az elnökhelyettes, Németh Boglárka a gazdasági vezető, Tóth Annamária pedig művészeti vonalon irányítja a beleznai együttest. SZZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában