Szebb lett

2018.06.14. 08:30

Megújult a Bóbita játszótér Zalaegerszegen

Közel 17 millió forint ráfordítással felújították a Kertvárosban a Bóbita játszóteret. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón számolt be erről tegnap Balaicz Zoltán polgármester és Orosz Ferencné, a városrész önkormányzati képviselője.

Hajdu Péter

A város legnagyobb játszótere a Bóbita. Mint a polgármester elmondta, 2008-ban létesült, és a fenntartása is nagy fel­adatot jelent, de a térség képviselőjének segítségével sikerült azokat az összegeket megmozgatni, amelyek lehetővé tették, hogy az elmúlt években keletkezett hiányosságokat pótolják, a berendezéseket javítsák. Kicserélték az eszközök feljáróit, a padozatokat és a tetőket, a fészekhintát, az ütéscsillapító burkolatok nagy részét. Új köteleket szereltek fel a játékokra, és a játszótér teljes körű festésére is sor került.

Balaicz Zoltán közölte, hogy Zalaegerszegen összesen 83 közterületi játszótér van, s a Bóbitán kívül a többi 82-re is mintegy 11 millió forintot költöttek. Az állagmegóváson fe­lül is tervezik ezek fejlesztését, új eszközökkel gyarapítását.

Az elmúlt években összesen 24 millió forintból fejlesztette az önkormányzat a játszótereket, idén pedig további 10 millió forintot fordítanak erre a célra, mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában