Főzőverseny

2018.06.26. 10:00

Lovásziban a fellépők is alágyújtottak a bográcsnak

Többek között kulturális műsorral és főzőversennyel ünnepeltek a helyiek a település elmúlt hétvégén megrendezett falunapja keretében.

Korosa Titanilla

R. Kárpáti Péter (jobbról a második) zsűritag Fotó: Korosa Titanilla

Hét csapat mérette meg magát különféle ételekkel a főzőversenyen, köztük a Barátok közt című televíziós sorozat egykori és jelenlegi szereplői közül is fakanalat ragadtak páran.

– A színészek között is akad több nagyon tehetséges amatőr séf és szívesen kóstolunk, így gyakorta kapunk meghívást olyan gasztrofesztiválokra, falunapi rendezvényekre, mint ez a mostani – mondta el R. Kárpáti Péter színművész, akitől megtudtuk azt is, hogy jelenleg új könyvén dolgozik.

R. Kárpáti Péter (jobbról a második) zsűritag Fotó: Korosa Titanilla

– Itt Lovásziban Domokos László kollégám készített erdélyi ételt a verseny keretében, én pedig az étkek zsűrizésében vállaltam szerepet.

A főzőversenyen felvonultatott ételekről a vendég elmondta, hogy finomak voltak, de felhívta az alkalmi szakácsok figyelmét, hogy használják bátrabban a fokhagymát és ügyeljenek a zsiradék mennyiségére. Végül a helyi Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület csapatát hozta ki nyertesnek a zsűri, akik nyári gulyáslevest, szőlőlevélben megsütött húst, valamint dödöllét is készítettek.

A színészek zenés és gyerekműsorral is készültek a közönségnek, mellettük fellépett a tornyiszentmiklósi Kerti Sándor Kulturális Egyesület énekkara, volt táncház, torna és más zenés programok is. Emellett pódiumbeszélgetést hallhattak az érdeklődők a helyi Joós Józseffel, aki rendszeres résztvevője a hosszútávfutó versenyeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában