Játszva tanulhatnak közel 50 iskola diákjai

2018.06.28. 07:00

Élménydúsan telik a zalakomári gyerekek vakációja

A nyári szünet beköszöntével is élénk élet zajlik a helyi általános iskolában. Egy projektnek köszönhetően izgalmas foglalkozásokban, kirándulásokban van része több tucatnyi fiatalnak.

Szabó Zsófia

A gyerekek (Marczi Kristóf, Romhányi Richárd, Németh Bence és Bogdán László) egy csoportja a táborban Fotó: Szabó Zsófia

A vakációs programot egy pályázat jóvoltából rendezték meg, amelyet a Nagykanizsai Tankerületi Központ nyert el korábban. A központhoz tartozó letenyei, keszthelyi és nagykanizsai járások iskoláiban – mintegy 47 intézményben – szerveznek 2 éven át a 250 millió forintos finanszírozásból szabadidős programokat gyerekeknek. Mintegy 2500 fiatalnak volt, vagy lesz része napközis, illetve bentlakásos ellátás keretében különböző foglalkozásokban a megye említett járásainak iskoláiban.

A gyerekek (Marczi Kristóf, Romhányi Richárd, Németh Bence és Bogdán László) egy csoportja a táborban Fotó: Szabó Zsófia

– Nem kimondottan táborokról van szó, hanem tematikus hetekről, amelyek a gyerekek készségeit, kompetenciáját fejlesztik – ezt Szakáll Tibor, a projekt szakmai vezetője, a Zalakomári Általános Iskola igazgatója mondta. – A program iskolánként különböző. Többek közt a nemzeti örökségről és hagyományokról, sportról, digitális ismeretekről, egészségfejlesztésről is tanulhatnak a tematikus napok során a nebulók. Nálunk, Zalakomárban, a két hét során összesen 125 diák vett részt a különböző programokon, amelyek teljesen ingyenesek számukra. Ahogy a teljes ellátás, tehát az étkeztetés is – részletezte a program szakmai vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában