Idősen is aktívan és vidáman

2018.06.06. 18:00

Cserszegtomajon juniálisoztak az aranykorúak

Aktív időskor, vidámság, együttlét és barátság- ez jellemzi az Aranykorúak Társaságát. A térségi nyugdíjasklubokat összefogó szervezet szerdára Cserszegtomajra hívta tagjait a már hagyományosan megrendezett juniálisra.

Keszey Ágnes

Az óvodások műsora után a helyi Aranykorúak Klubja műsora köszöntötte a Cserszegtomajra érkezetteket

A Vöröskereszt Területi Szervezete hat éve hozta létre a keszthelyi járásban az Aranykorúak Társaságát, azóta évente többször találkoznak különböző programokon a nyugdíjas szervezetek.

-Célunk, hogy a nyugdíjasokat megmozgassuk és hogy azt a sok tapasztalatot, melyet ők felhalmoztak életük során próbálják meg visszaadni és kamatoztatni. Lehetőséget biztosítunk színpadra lépésre, olyanoknak is, akik még soha nem szerepeltek – foglalta össze a szervezet elnöke, Kapcsándy Mária.

Az óvodások műsora után a helyi Aranykorúak Klubja műsora köszöntötte a Cserszegtomajra érkezetteket
A Sümegről érkezett Aktív Nagyik Klubja Piroska és a farkas című tánckoreográfiáját mutatta be

A juniálisnak hagyományosan Cserszegtomaj adott otthont. Bartha Gábor polgármester köszöntője után dr. Varga Andrea, a kormányhivatal Járási Hivatalának vezetője nyitotta meg a rendezvényt.

- 24 nyugdíjasklubból 309 fő vesz részt a programon. Kinőttük a keszthelyi járás területét, hiszen Sümegről, Zalaszentgrótról, Zalaegerszegről, Egervárról és Szombathelyről is érkeztek. A generációk kapcsolatát is erősítjük, hiszen gyerekek is fellépnek. Fontos, hogy érezzék jól magukat és érezzék, hogy jó közösségben lenni, és hogy mindig készüljenek a következő programra – tette hozzá az elnök.

A juniálison ezúttal is felléptek az aktív aranykorúak: a nyugdíjas szervezetek mutatták be műsoraikat, közben rotyogtak a bográcsokban a főzőversenyre és ebédre készülő finomabbnál-finomabb étkek. Délután áldozatvédelmi előadás, kézműves foglalkozások, egészségügyi mérések és mozgásos programok várták a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában