Ünnepi pillantok és kikapcsolódás

2018.06.11. 12:56

A falu apraját-nagyját és távolról érkezőket is vártak a faluünnepre Alsópáhokon

Kitüntetéseket és elismeréseket adtak át, önkéntes tűzoltóegyesületek versenyét rendezték meg és szórakoztató programokkal is várták az érdeklődőket az Alsópáhoki Faluünnepen.

Keszey Ágnes

A faluünnepen Czigány Sándor polgármester szólt az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztésekről és az önkormányzat terveiről. Felújítják az önkormányzati hivatalt, kézműves házat alakítanak ki és a közbeszerzési eljárás után megkezdődik az iskola régi épületének felújítása, mely jövő szeptemberre valósul meg. Az ünnepi beszéd után átadták település által alapított kitüntetéseket. Alsópáhok kultúrájáért kitüntető címet adományozták Szabó Zsolt Szilveszter művelődésszervező részére. Alsópáhok közoktatásáért kitüntetést vehetett át Meszlényiné Szabó Judit pedagógus. Alsópáhok közbiztonságáért elismerést érdemelt ki Györei Zsolt körzeti megbízott és Lázár László Miklós, a helyi Polgárőr Egyesület alapító tagja és felügyelőbizottsági elnöke. Polgármesteri dicséretben részesült két köztisztviselő: Lóki Beáta és Márkus Ildikó.Ugyancsak ezt az elismerést vehette át az iskola leány svéd váltója: Buda Tamara, Kusztor Virág Mária, Holczer Zsófia, Karácsony Alexandra és Monori Piroska és fiú svéd váltója: Lakesz Flórián, Lakesz Bence, Mátyás Norbert és Horváth Botond, valamint két másik diák: Gelencsér Lili síkfutásban és Lázár Réka több sportágban elért eredményéért. E napon a település adott otthont a több szervezet által közösen szervezett I. Zala Tűzoltó Kupa második fordulójának. Murányi Mihály, az Alsópáhok ÖTE vezetőségi tagja elmondta: több megyéből és a szlovákiai Bősből 14 önkéntes tűzoltó egyesület 22 csapattal vett részt a kismotorfecskendő-szerelési versenyen. Férfi kategóriában első helyezett lett a házigazda alsópáhoki önkéntes lánglovagok csapata, a nők közül a becsehelyiek győzedelmeskedtek, míg az ifjúsági versenyt Lakhegy csapata nyerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában