Üzleti terv

2018.05.29. 07:00

Tovább csökkent a bérlők tartozása Zalaegerszegen

Több mint 400 millió forint nettó árbevétellel és négymillió forint adózott eredménnyel fogadta el az önkormányzat a Lész Kft. idei, végleges üzleti tervét.

Szabó Judit

A Fiatal Családok Otthonában tetőt javítanak idén, kicserélik a tönkrement vápákat, és világítás-korszerűsítés is lesz Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A városi lakáskezelő cég tavalyi beszámolóját is elfogadták, ebben a cég sikerként könyveli el, hogy tovább csökkent a bérlők tartozása, az előző évhez képest közel 17 százalékkal. Év végén az önkormányzati bérleményekkel összefüggő követelésállomány csaknem 78 millió forintot tett ki, a bérlők helyett kifizetett közüzemi tartozás pedig több mint 27 millió forint volt. Folytatódott a lakások visszavétele a nagy tartozást felhalmozó bérlőktől, tavaly 11-től, négy esetben végrehajtó közreműködésével.

Tavaly is végeztek korszerűsítéseket a cég telephelyén, a közös képviseleti tevékenység bővült, de építőipari munkákból kevesebb jutott a vártnál a Lész Kft.-nek. Az év során ugyanakkor 27 önkormányzati lakást újítottak fel, játszótereket hoztak rendbe, lépcsőket, járdákat javítottak. A kft. idei üzleti terve az előzeteshez képest módosult.

A Fiatal Családok Otthonában tetőt javítanak idén, kicserélik a
tönkrement vápákat, és világítás-korszerűsítés is lesz Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az egyik ok, hogy eredetileg négyszázalékos lakbéremeléssel számoltak, de az önkormányzat tavaly decemberben a költségelvű lakásoknál öt-, a szociális bérlakások esetében pedig tízszázalékos lakbéremelést fogadott el. A bevételek kedvező alakulása több karbantartási, állagmegóvási munka elvégzését teszi lehetővé, áll az üzleti tervben.

Az idei teendők közé tartozik a Fiatal Családok Otthonában a tetőjavítás, a tönkrement vápák cseréje, a lépcsőházi világítás- korszerűsítés folytatása, de az Ölyvesfalvi utcai bérlakásoknál is terveznek karbantartásokat. Az önkormányzat elvárása, hogy tovább csökkenjenek a bérlői tartozások, illetve kidolgozni a felújítandó volt ZÁÉVmunkásszálló üzemeltetési tervét, s folytatni az energetikai fejlesztést a cég telephelyén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában