Politika

2018.05.23. 07:20

Letette esküjét Cseresnyés Péter Nagykanizsán

Kedden letette esküjét Cseresnyés Péter, aki az új kormányban az egyik új tárca, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára lesz.

Pásztor András

Cseresnyés Péter: inspiráló új kihívás Fotó: archív

Cseresnyés Péter az április választásokon szerzett egyéni mandátumot a Zala megyei 3. választókerületben. Ezzel az eredménnyel immár ötödik parlamenti ciklusát kezdhette meg Nagykanizsa és környéke országgyűlési képviselőjeként. A Fidesz-KDNP kanizsai politikusát május elején ráadásul megtisztelő felkérés érte.

- A hónap elején kaptam a felkérést Palkovics László Miniszter Úrtól, miszerint legyek az új tárca parlamenti államtitkára, amely funkcióban a tárca és egyes szakterületei munkáját képviseljem a Parlamentben – mondta Cseresnyés Péter, aki hozzátette: az előző ciklusban a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkáraként a munkaerő piacért és szakképzésért felelt, most viszont rálátása kell legyen az új minisztérium valamennyi szakterületére. – Ez a feladat óriási változást hoz az életembe, hiszen az Innovációs és Technológiai Minisztérium alá tartozik majd többek között az energia- és klímapolitika, az infokommunikáció és a fenntarthatóság, emellett a szakképzés és a felnőttképzés, a vasúti és a közúti közlekedési hálózat fejlesztése, valamint Magyarország energiaellátásának biztosítása, de még az olyan közszolgáltatások is, mint a hulladékgazdálkodás vagy a szennyvízcsatorna hálózatok fejlesztése.

Cseresnyés Péter: inspiráló új kihívás Fotó: archív

Cseresnyés Péter végezetül elárulta: az új kihívások mindig inspirálják, pláne, ha olyan szakterületekről van szó, amelyek markánsan befolyásolhatják Magyarország jövőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában