Sikeres bemutatkozás

2018.05.31. 07:00

Jól szerepeltek a zalai klubok is a nagypáli roncsderbin

Első alkalommal adott otthont a zalai település a roncsderbi országos bajnokság futamának. A bemutatkozás nagyszerűen sikerült: a futamon rekordszámú autó indult és a másfél ezres nézősereg is remekül szórakozott.

Kerkai Attila

A rekordlétszámú induló látványos versenyekkel szórakoztatta a publikumot Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Vadonatúj pályán zajlott

Nagypáli rendezte meg a roncsderbi ob 2. futamát, melyre rekordszámú, 66 nevezés futott be. A mezőnynek új pályával kellett ismerkednie, hiszen itt még soha nem rendeztek versenyt. Köcse Tibor, Nagypáli polgármestere elmondta: az önkormányzat támogatásával a helyi egyesület szervezte a versenyt. Utóbbi már hivatalosan is tagja a Magyar Országos Roncsderbi Szövetségnek. És bár helyi versenyzőjük még nincs, már többen jelezték, hogy csatlakoznának hozzájuk.

Az pedig szinte már eldöntött kérdés, hogy jövőre is lesz ob-futam Nagypáliban, hisz elégedetten távoztak a versenyzők és a nézők is. A sikeres lebonyolításhoz a már rutinos versenyrendező Kustánszeg SE nyújtott segítséget.

A rekordlétszámú induló látványos versenyekkel szórakoztatta a publikumot Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

– Eljött az idő, hogy Zala megyében újabb település fogadja ezt a látványos sportágat – fogalmazott Lakatos Dezső, a kustánszegiek elnöke. Ami pedig a versenyeket illeti: a Kustánszeg SE csapata megszerezte a maximális 30 pontot, de a másik zalai klub, a Kerkabarabás SE tagjai is jól szerepeltek. A kustánszegi Szabó Brigitta három kategóriában is nevezett és mindháromban pontszerző helyen végzett, a nagyjából ezerötszáz néző pedig látványos és küzdelmes futamokat élvezhetett az új helyszínen.

A helyezések

A nagypáli ob-futam jobb zalai helyezései. Kustánszeg SE. Szuperfutam: 3.Ungi Károly, 6. Szabó Brigitta. Széria nagy: 4. Végh Zoltán. Női: 1. Szabó Brigitta. Ifi II.: 1. Klitza Dominik, 2. Bakos Bence. Szerelő: 1. Kiss Dániel, 5. Bicsák Norbert. Ütközéses: 1. Ungi Károly, 2. Szabó Brigitta. Amatőr: 2. Ughy Nimród. Kerkabarabás SE. Lada: 3. Bognár Gyula, 5. Kormos Barnabás. Női: 4. Tóth Zsuzsanna. Ifi II.: 3. Tóth Vazul, 4. Tóth Koppány. Épített: 1. Erwin Maller, 2. Thomas Labi. Az ob első futamát pedig Rábatöttösön rendezték meg, és ott is születtek jó zalai helyezések. A Kustánszegi Szabó Brigitta itt is három futamban volt pontszerző és a női kategóriát meg is nyerte. A jobb zalai eredmények. Kustánszeg SE. Szuperfutam: 5. Szabó Brigitta. Épített: 3.Farkas Marcell. Széria kicsi: 4. Karbovszky Ferenc, 5. Tóth Dávid. Női: 1.Szabó Brigitta. Ifjúsági II.: 1.Bakos Bence, 2. Klitza Dominik. Széria közép: 5. Geráth Péter. Ütközéses: 1.Ungi Károly, 2. Szabó Brigitta. Kerkabarabás SE. Épített: 1. Erwin Maller, 2. Thomas Labi. A zalai roncsderbiévad pedig ezzel természetesen korántsem ért még véget.

Július elején Gyenesdiáson rendeznek majd bajnoki futamot, majd augusztus 19-én Kustánszegen, a Göcsej Ringen következik a már jól bevált újabb zalai futam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában